Türkiye´nin en büyük sporcu fabrikası

Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda verdiği destekle Büyükşehir Kağıtspor`a gurur duyulacak bir unvan kazandırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, branş sayısı bakımından 1, lisanslı sporcu sayısı bakımından ise Türkiye´nin en büyük 2. spor kulübü. Önümüzdeki yıl sporcu sayısında da birinciliği hedefleyen Kağıtspor, Türk sporuna önemli bir katkı sağlıyor.

7 BRANŞTAN 28 BRANŞA
Son iki yılda yaptığı hamlelerle tüm dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Büyükşehir Kağıtspor Kulübü, spor kamuoyunda taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. 2004 yılında 7 branşta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, SEKA´ya bağlı Kağıtspor´u bünyesine kattığı 2005 yılında bu sayıyı 24´e çıkardı. 2006 yılında branş sayısını 28 yapan Kağıtspor, önümüzdeki yıl bu sayıyı 32´ye yükselterek ilimizde yaşayan vatandaşların istediği her türlü sporu yapabilmesine imkan sağlamayı hedefliyor.

TÜRKİYE´DE 1 NUMARA
Branş sayısı ülkemizde spor faaliyetleri yapan kulüplerle karşılaştırıldığında Büyükşehir Kağıtspor´un, Türkiye´de en çok branşta faaliyet gösteren kulüp olduğu ortaya çıkıyor. Toplam 28 branşta faaliyet gösteren Kağıtspor´u 19 branşla İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 branşla Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 branşla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 9 branşla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray Spor Kulübü takip ediyor.

130 SPORCUDAN 2321 SPORCUYA
Büyükşehir Kağıtspor çatısı altında bulunan lisanslı sporcu sayısı her geçen gün artarak devam ederken, ulaşılan rakamlar adeta bir sporcu fabrikasını andırıyor. 2004 yılında bünyesinde 130 sporcu bulunduran Büyükşehir, 2005 yılında bu sayıyı 1237´ye, 2006 yılında da 2 bin 321´e çıkardı. Büyükşehir Kağıtspor, 2007 yılı sonuna kadar hedefini 3 bin 500 lisanslı sporcuya ulaşmak olarak belirledi.

GENEL SIRALAMA
Lisanslı sporcu sayısı diğer illerde faaliyetlerini sürdüren kulüplerle karşılaştığında ise, Büyükşehir Kağıtspor yine zirvenin en ön sıralarında göze batıyor. Kadrosunda 2 bin 179 izci sporcularıyla birlikte toplam 3 bin 392 sporcu bulunduran İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer alırken, 2 bin 321 sporcu ile Büyükşehir Kağıtspor ikinci sırada bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 bin 16, Fenerbahçe 1997, Bursa Büyükşehir Belediyesi 1899, Galatasaray 1186, Ankara Büyükşehir Belediyesi 878 ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 561 sporcu ile faaliyet gösteriyor. 

MİLLİ TAKIMA BÜYÜK KATKI
Bu kadar çok branşta bu kadar çok sayıda lisanslı sporcu ile faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Kağıtspor, Türk Milli Takımına da önemli katkılar sağlıyor. 2004 yılında milli takıma 21 sporcu gönderen Büyükşehir, 2005 yılında bu sayıyı 68 yaparken, bu yıl ise ay yıldızlı formayı giyen sporcu sayısı 105´e ulaştı. Büyükşehir Kağıtspor yönetimi, önümüzdeki yıl milli sporcu hedefini de 150 olarak belirledi.

BÜYÜKŞEHİR´İN FAALİYET GÖSTERDİĞİ BRANŞLAR:
Atletizm, Badminton, Güreş, Yağlı Güreş, Judo, Kuraş, Halter, Engellilerde Halter, Satranç, Masa Tenisi, Hentbol, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Boks, Eskrim, Taekwando, Mücadele Sporları (Jeet Kunedo), Karate, Korfbol, Halk oyunları, Futbol, Basketbol, Voleybol, Bilek Güreşi, Sualtı Hokeyi (dalgıçlık, zıpkınla balık avlama), Sualtı Rugbysi, Atıcılık, İzcilik.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!