Trafiğe D-100 formülü

UKOME, İzmit şehiriçi trafiğini rahatlatacak radikal kararlar aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan UKOME toplantısında İzmit şehiriçi trafiğinin rahatlatmak amacıyla bir dizi önlem kararı alındı. Kararların uygulamaya başlaması ile birlikte şehiriçi trafiğin büyük oranda rahatlayacağı belirtildi.

YABANCI SERVİS ARAÇLARINA YASAK
Gebze´de yapılan toplantıda şehir içi trafiğini masaya yatıran UKOME, radikal çözümler için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan ilk radikal kararların başında, komşu illerden gelen servis araçlarının artık şehir içine sokulmaması oldu. İstanbul, Bursa, Yalova ve Adapazarı´ndan Kocaeli Üniversitesi´nin Umuttepe, Vinsan ve Kullar Kampusü´ne öğrenci servisi yapan araçlar, şehir içi trafiğine girmeden, D-100´ü kullanarak, belirlenen güzergahlardan okullara gidebilecek. Araçlar Otoban Kandıra çıkışından çıktıktan sonra, Yeni Bursa Yolu´nu kullanabilecek. Umuttepe kampusü için ayrıca Solaklar Sapağı ve Üçtepeler Kavşak yolu izlenecek.

UMUTTEPE-SANAYİ GÜZERGAHI
UKOME ayrıca toplu taşımacılığın yüzde 40´nı kapsayan Umuttepe-Sanayii hattına da düzenleme getirdi. Bu hatta çalışan 5, 6 ve 13 nolu dolmuş taksilerin şehiriçine girmeden, D-100´den gitmeleri kararı alındı. Karar sayesinde bu hatta çalışan 92 adet aracın şehiriçi trafiğine girmeleri yasaklanmış oldu.

HAT UZATIMI
Bu arada alınan bir diğer kararla Şirintepe 42 Evler hattı uzatıldı. SS 13 nolu kooperatifin hizmet verdiği hat daha önce Şirintepe´den başlayıp Köprübaşı Caddesi´ne kadar uzanıyordu. Vatandaşlardan gelen talep üzerine bu hat İzmit Sanayi Sitesi ve Çıraklık Okulu´na kadar uzatıldı.

ZAM TALEBİNE KIRMIZI IŞIK
Öte yandan toplu taşım kooperatiflerinin yol ücretlerine isteği zam ise bir kez daha Büyükşehir´den döndü. Talep ilk olarak Eylül ayındaki UKOME toplantısının gündemine gelmişti. Ücretlere yapılacak olan zamma temkinli yaklaşan Büyükşehir Belediyesi, “zam konularının kimseyi mağdur etmeyecek şekilde tespiti” için kararı yeniden komisyona gönderdi.

SON ZAM OCAK´TA YAPILMIŞTI
Toplu taşıma kooperatiflerine en son zam bu yılın Ocak ayından geçerli olmak üzere yapılmıştı. 90 kuruş olan tam ücret 1 YTL olurken 60 kuruş öğrenci ücreti de 75 kuruşa yükseltilmişti. Henüz bir yıl dolmadan yeniden ücretlere zam talebinde bulunan kooperatifler gerekçe olarak akaryakıta gelen zamları gösteriyor. Vatandaşın yapılacak olan zamdan zarar görmemesine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi talebi görüşmek üzere yeniden komisyona havale etti. Minibüsçüler mevcut 1 YTL´lik şehiriçi ücretin, 25 kuruş zam talep ediyor.

TEK ARAÇLA DERİNCE TURU
UKOME ayrıca, Derince ilçesinin yıllanmış araç sorununa da çözüm üreterek, Derincelilere tek araçla ilçede seyahat edebilme imkanı getirdi. UKOME bu görevi SS 101 nolu kooperatife verirken ayrıca araçlar için 3 değişik hat oluşturdu. Hatlar Derince´nin tüm önemli merkezlerine uğrayacak. 3 hattın Derince´de hizmet veren 5 ve 13 nolu kooperatiflerin mevcut güzergahları ile çakışmamasına da büyük özen gösterildi.
Vatandaşlar tek araç ile Hastaneye ya da Harikalar Diyarına gidebilecek.
Tek vasıta imkanı yıllardır Çınarlı mahallesinden 60 evlere direkt gidemeyen vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!