TOBB Başkanı Büyükşehir´de

Başkan Karaosmanoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu`nu makamında ağırladı

Kocaeli Odalar Müşterek Toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, ardından iş adamlarıyla buluştu.

PLAKET VERDİ
TOBB Başkan Vekili ve İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanı Halim Mete, TOBB Muhasip Üyesi İbrahim Çağlar, İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci, İTO Meclis Başkanı Şaban Sarıgülle´nin de hazır bulunduğu ziyaret karşılıklı görüş alış verişi şeklinde geçti. TOBB Başkanı ziyaretin anısına üzerinde birliğin ambleminin yer aldığı bir tabak hediye ederken, Başkan Karaosmanoğlu ise konuğuna İzmit Saat Kulesinin maketini verdi.

“HAREKETLİ BİR KENT”
Ziyaretin ardından İTO binasına yürüyerek geçen heyetin dikkatini, Yürüyüş Yolunun kabalıklığı çekti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kocaeli´nin çok hareketli bir şehir olduğunu ifade ederek, trafik konusunda hangi çalışmaların yapıldığını sordu. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise “Trafik en büyük sorunlarımızdan bir tanesi. Ankara´daki gibi battı-çıktı ve köprülü kavşaklarla sorunu çözmeye çalışacağız” dedi. İTO´daki görüşmeden sonra ise TOBB Başkanı, KSO´ya geçti. Hisarcıklıoğlu ardından ise Grand Yükseliş Otelinde işadamları ile buluştu.

İŞADAMLARIYLA TOPLANTI
Toplantının basına açık bölümünde konuşan İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci, Kocaeli´nin İstanbul´dan sonra gelen büyük bir metropol olduğunu belirterek, “Kocaeli istiyoruz ki bundan sonra sadece sanayi kenti değil, aynı zamanda bir turizm kenti ve fuar kenti olsun” dedi.
KSO Başkanı Yılmaz Kanbak, Kocaeli´nin kentsel dönüşüm dışında endüstriyel açıdan da bir dönüşüm içinde olduğunu ifade ederek, “Sanayi kuruluşlarımızın yerlerini değiştiriyoruz. Yoksa Kocaeli sanayiye boğulacak” şeklinde konuştu.

“3 ŞEY İSTİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bugüne kadar iş adamları ile 4 ayrı toplantı yaptıklarını, bu toplantılarla iş adamlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, “Sanayicilerin her zaman yanındayız. Ama onlardan 3 şey istiyoruz. Havamızı, suyumuzu ve toprağımı koruyun” mesajını verdi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kürsüye çıkarken toplantı basına kapatıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!