Tiyatrosu TIR, sahnesi Kocaeli

Gezici TIR Tiyatrosu 10 bin minik yüreğe tiyatro mutluluğu götürdü, özellikle köylerde tiyatroya ilgi büyük oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar hiç tiyatroya gitmemiş minik Kocaelililer`i tiyatro ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. 17 Ağustos tarihinde Gebze`den yola çıkan Gezici TIR Tiyatrosu bugüne kadar 30 köyü ziyaret ederek tam 10 bin minik yüreğe tiyatro sevgisi taşıdı. Tiyatroya gidemeyen çocuklara tiyatro götüren Büyükşehir Belediyesi`nin sahnesini ise tüm Kocaeli oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi geçen sezon içinde ayrıca yine hiç tiyatroya gitmemiş binlerce çocuğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi`ne taşıyarak, gerçek bir tiyatro sahnesinden oyun izlemelerini sağlamıştı.

SON OYUN EŞME`DEYDİ
Kış aylarının gelmesi nedeniyle görevini tamamlayan TIR Tiyatrosu, son oyununu cumartesi günü Eşme`de sergiledi. “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı çocuk oyunuyla Eşme`li çocukların karşısına çıkan tiyatro oyuncuları, belde düzenlenen Ayva Festivali`ne renk kattı.

DÖNGELLİ`DE 228 ÖĞRENCİYE
Öte yandan TIR Tiyatrosu geçen hafta içinde Kandıra ilçesine bağlı Kırkarmut Köyü ile Döngelli Köyü sınırında bulunan Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu`nun bahçesinde sahne aldı. 5 civar köyden gelerek eğitim gören toplam 228 öğrenci, “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı oyunu pür dikkat izledi. Çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken, oyun sonrasında tiyatrocular alkış yağmuruna tutuldu. Döngelli Köy Muhtarı Osman Çakır, okul müdürü Naci Kork ve öğretmenlerin de büyük bir ilgiyle izlediği oyun sonunda öğrencilere oyuncular tarafından top dağıtıldı.