Suadiye ve Yuvacık´ın yolları yenilenecek

Büyükşehir Belediyesi, alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklar için üst yapı ihalesine çıkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında ilçe ve beldelerde başlatacağı üst yapı çalışmaları için ihaleye çıkmaya devam ediyor. Bahçecik, Karşıyaka, Hisareyn, İhsaniye, Halıdere, Kuruçeşme ve Derince´nin ardından Yuvacık ve Suadiye beldelerinin ihalesi de tamamlandı.

6 AYDA TAMAMLANACAK
Alt yapı sorunu bulunmayan cadde ve sokakların asfaltlanmasını, kaldırımlarının yenilenmesini içeren çalışmaların ihalesi, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman´ın başkanlığında yapıldı. Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Özkaraaslan´ın izleyici olarak katıldığı ihaleye toplam 4 firma katıldı. Güneş Nakliyat 2 Milyon 987 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 3 Milyon 327 bin YTL ile Trans Off´tan geldi. Her iki beldedeki çalışmalar, yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanmış olacak.

NELER YAPILACAK?
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmalar kapsamında Yuvacık beldesinde asfalta hazırlık için kazı yapılacağını, 4 bin ton sıcak asfalt, 7 bin metrekare renkli parke ve 12 bin metre bordur kullanılacağını açıkladı. Suadiye beldesinde ise 13 bin ton sıcak asfalt, 21 bin metrekare renkli parke, 12 bin metre bordur, 4 bin 500 metre de yağmur suyu hattı döşenecek.

ÖNCE ASFALT YAPILACAK
Yuvacık´ta 15 cadde ve 3 sokak, Suadiye´de ise 7 cadde, 9 sokak, 3 çıkmaz sokağı kapsayan çalışmalarda işe asfalttan başlanacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, yaz mevsimini iyi değerlendirmek amacıyla önce cadde ve sokakların sıcak asfaltını tamamlayacaklarını belirtti. Akman ayrıca ihalenin en kısa sürede tamamlanacağını ve çalışmalara başlanacağını da ifade etti.

FİRMALAR  TEKLİFLERİ
Güneş Nakliyat  2 Milyon 987 bin YTL
Özmaş İnşaat   2 Milyon 995 bin YTL
Eka İnşaat   3 Milyon 164 bin YTL
Trans Off  3 Milyon 327 bin YTL

Yuvacık´te yenilenecek yollar: Gazi, Fatih, Oya Başar, Levent Kırca, Hürriyet, M. Akif, İbrahim Hakkı, Veysel Karani, Bursa, Alöz, Okurlar, Vatan, Barbaros, Hoca Ahmet Yesevi ve Ulus Caddesi, Mercan, Mevlana ve Şeyh Ali Sokak.

Suadiye´de yenilenecek yollar: Cumhuriyet, Erenler, Nazif Okumuş, Eski İzmit, Bağdat, Mimar Sinan ve Karadere Caddesi, Harmanlık, Okçapınar, Aydın, Gede, Salmankurt, Yonca, 17 Ağustos, Güney ve Acarlar Sokak, Değirmenci, Çelebi ve Dağcılar Çıkmazı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!