“Sorunları birlikte çözeceğiz”

Başkan Karaosmanoğlu, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla Antikkapı´da bir araya geldi

Büyükşehir Meclisi`nce geçen ay kabul edilen Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği, İzmit`e bağlı köylerin muhtarlarına anlatıldı. Antikkapı`daki toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köylerin su, atık su, çevre, ulaşım ve imar gibi sorunlarını çözmek için ciddi bir yatırım hamlesi başlattıklarını söyledi.

“PROBLEMLERİ BİLİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ile daire başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıya Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Şişman ve İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen de katılırken, Başkan Karaosmanoğlu çalışmalarını Kocaeli nüfusunun 2023 yılında ulaşacağı nüfus yoğunluğunu hedef alarak yürüttüklerini belirtti. Kocaeli`ni karış karış planladıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Köylerin problemlerini biliyoruz. Bu problemleri yerinde değerlendirerek, birlikte çalışarak çözeceğiz” dedi.

SU, ÇÖP, ARITMA
Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Köylerdeki problemlerin çözümüne su ile başladık. Kocaeli`nin hiçbir yerinde su problemi bırakmayacağız. Köylerimizin çöp problemini de birlikte çözeceğiz. Sahil köylerimizde denizin temizlenmesi sağlanacak. Köylerimizde mutlaka paket arıtma yapmak zorundayız. Biz babalarımızdan aldığımız bu miras kenti çocuklarımıza aynı güzellikte bırakmak zorundayız.”


 
“VİLLA`YA İZİN YOK”
Konuşmasında Kocaeli`ndeki köylerin en büyük sorunlarından birinin imar konusu olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, imar sorununu çözmek için köy merkezlerindeki yerleşim alanları içine imar izni vermeyi düşündüklerini ifade etti. Ancak bu iznin köylünün kendi ihtiyacını gidermeye yönelik olduğunu, villa şeklindeki yapılara izin verilmeyeceğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bundan önce inşa edilen imarsız yapıların faturalarını bugün hep birlikte çekiyoruz. Kocaeli`nde bundan sonra kaçak, imarsız yapılara fırsat veremeyiz” ifadesini kullandı.

MUHTARLARI DA DİNLEDİLER
Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Kocaeli`nin köylerini doğa ve kültür turizmine de açmak istediklerini vurguladı.
Toplantıda İSU Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Yanık, İSUnun köylere yönelik su, atık su ve çevre konularıyla ilgili yatırımlarını anlatırken, İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, imar yönetmeliği ile ilgili teknik bilgiler verdi. Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir yetkilileri daha sonra köy muhtarlarının değerlendirmelerini dinledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!