Sinekle mücadele de işbirliği dönemi

Büyükşehir, üreme yerlerinin tespiti ve etkin mücadele için alt belediyelere işbirliği teklifinde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kara ve sivrisineklere karşı yürüttüğü mücadelenin daha etkin ve sonuç getirmesi amacıyla 44 belediyeye işbirliği teklifinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi bu nedenle önceki gün ilçe ve belde belediye başkanlarının davet edildiği bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, yaşanan kuraklığın kara ve sivrisinekle yapılan mücadeleyi daha da anlamlı kıldığı kaydedildi. Bu nedenle özellikle sineklerin üreme alanlarının tespiti konusunda belediyelerle ortak hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Büyükşehir Belediyesi´nin işbirliği önerisine tüm belediye başkanlarından tam destek geldi. Toplantıda ayrıca mücadele sırasında kullanılan ilaçların da insan sağlığı ve ekolojik denge üzerinde herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtildi.

USTAOĞLU BİLGİLENDİRDİ
Antik kapı Restaurant´ta ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu Başkanlığında düzenlenen toplantıya tüm belediyelerden üst düzey katılım oldu. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, kara, sivrisinek ve vektörle yapılan mücadelenin iki yıldır devam ettiğini ve çalışma sayesinde önemli ilerleme sağladıklarını söyledi. Çalışmanın Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü aracılığıyla sürdürüldüğünü belirten Ustaoğlu, “İki yıldır hem yaz hem kış bu mücadeleyi sürdürüyoruz. İlçe ve Belde belediyelerimizden de bu çalışmalarda özellikle üreme alanlarının tespitinde yardım bekliyoruz” dedi.

MAZOT ATMA DÖNEMİ GERİDE KALDI
İlaçlama konusunda eski modellerin geride kaldığını söyleyen Ustaoğlu, “Vatandaşın üzerine mazot ve böcek ilacı atma dönemi geride kaldı. İlaçlama işleri bireylere bırakıldığı taktirde, kontrolsüz ilaçlamalar sonucu yararlı canlılar ve ekosistem felç edilebiliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu mücadelede çevreye ve diğer canlı organizmalara zarar veren eski yöntemler yerine modern yöntemleri tercih ediyoruz” dedi.

KOCAELİ İKİ YILDIR NEFES ALDI
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz da kara, sivrisinek ve vektörle yapılan mücadele sayesinde Kocaeli´nin iki yıldır nefes aldığını söyledi. Mücadele sırasında kullanılan ilaçların insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığını kaydeden Dr. Poyraz, “Bu konuya büyük önem veriyoruz. Kullanılan ilaçların insan sağlığının yanı sıra ekolojik denge üzerinde de herhangi bir etkisi yok. Hem insan sağlığı hem de çevreye karşı zarar vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

ORTAK ÇALIŞMA ŞART
Öte yandan toplantıya katılan Ziraat Yüksek Mühendisi Tuncay Yıldıztekin de mücadele sırasında kullanılan ilaçlarla ilgili bilgi sundu. Yıldıztekin, bir uçan sineğin üreme döneminde 16 milyar sinek demek olduğunu kaydederek, “Sinekle mücadelede başarılı olmak için etkin ve ortak çalışma yapmak şart. Bu arada kullanılacak ilaçların da insan sağlığı ve çevreye zarar vermemesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi iki yıllık mücadelesi sırasında bu konuya ciddi önem veriyor” dedi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından inek, sivrisinek ve vektör mücadelesi ile ilgili hazırlanan kitapçık da katılımcılara dağıtıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!