Sevgilileri buluşturacağız

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit´i ikiye ayıran demiryolu ve karayolu engelini mutlaka aşacaklarını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “şehir ile deniz arasındaki Çin Seddi” şeklinde tanımladığı demiryolu ve D-100 geçişini aşmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim en büyük hedefimiz halkımızı denizle buluşturmak” dedi.

OKTAY EKİNCİ`Yİ KABUL ETTİ
Başkan Karaosmanoğlu dün Sırrıpaşa Sözleşmesi`ni imzalamak üzere ilimize gelen Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci`yi makamında kabul etti. Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Nilgün Akcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ve Genel Koordinatör Adnan Bilgiç`in de hazır bulunduğu ziyarette konu, D-100 İzmit sahil geçişi ve demiryolunu aşma projesi oldu.

“İZMİTLİLER DENİZE UZAK”
Başkan Karaosmanoğlu ziyarette İzmit`in geniş bir sahil bandına sahip bulunmasına rağmen İzmitliler`in denize uzak kaldıklarını, bunun da D-100 ve demiryolundan kaynaklandığını anlattı. Başkan Karaosmanoğlu bu sıkıntının çözümü için kara ve demir yolunun sahil bölgesinden geçen 2 kilometrelik kısmının yer altına alınmasını planladıklarını ifade ederek, konunun uzmanlarca rehabilite edilmesini istediklerini kaydetti.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Projenin tahmini bedelinin 40-50 milyon dolar olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Hükümetimiz demiryolunu aşağıya alırsa, biz de karayolunu tünele alıp kentimizi denizle buluşturmayı arzu ediyoruz. Tüm amacımız dünyanın en güzel iç denizlerinden biri olan Körfez`i halkımızla buluşturmak. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Hükümetimiz de bu konuda kararlı” ifadesini kullandı.

“İKİ SEVGİLİ”
Benzer bir çalışmayı halen Derince`de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İzmit halkı denizi çok seviyor. Ama demiryolu ve karayolu bu iki sevgilinin buluşmasına engel oluyor. Nasıl yapılacaksa yapılmalı, bu dargınlık giderilmeli. Biz bu iki sevgiliyi buluşturacağız.”

EKİNCİ: YARIŞMA DÜZENLENMELİ
Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci ise bir süre önce ilimizde gerçekleştirilen Dünya Mimarlar Kongresi`nde Başkan Karaosmanoğlu`nun dile getirdiği “Kocaeli`ni denizle buluşturalım” fikrinin kendilerini çok heyecanlandırdığını kaydetti. “İzmit deniz kenarında yaşadığını fark etmiyor” diyen Ekinci, İzmitliler`i sahille buluşturacak proje için fikir yarışması düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

SIRRIPAŞA SÖZLEŞMESİ`NE İMZA
Başkan Karaosmanoğlu, Ekinci ve beraberindekiler buradan Sırrıpaşa Konağı`na geçti. Kocaeli`ndeki tarihi eserlerin korunmasını içeren Sırrıpaşa Sözleşmesi`ne imza atan Başkan Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada konağı kamulaştırıp İzmit`e kazandırmak istediklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yer altı ve üstündeki yapıları ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!