Semah gösterisi büyüledi

Büyükşehir tarafından düzenlenen söyleşi ve semah gösterisi katılımcıların büyük ilgisini çekti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin söyleşi ve imza günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “İnanç Tarihimizde Değerlerimiz ve Kültürümüz” konulu söyleşi ile semah gösterisi, dün Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Söyleşiye Diyanet İşleri eski Bakanı Mehmet Nuri Yılmaz, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Nurdoğan konuşmacı olarak katıldı.

“AVANTAJLARINI KULLANALIM”
Söyleşiyi dinleyenler arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gecede bir de sunuş konuşması yaptı. Toplum olarak manevi değerlere ve kültürlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Kısır çekişmelerden kendimizi uzak tutmalı, kültürel mozaiğin avantajlarını kullanmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

 

“İNANÇ ZAFİYETİ YAŞANIYOR”
Ardından gerçekleştirilen söyleşide ise en dikkat çekici konuşmayı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz yaptı. Toplumda büyük bir inanç zafiyeti yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, söz konusu zafiyetin gündemden indirilmeyen Sünni-Alevi çekişmesinden çok daha önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz, “İnançlı kişi Allah`a ve peygambere gönül vermiş mümindir. İnanan insanlar inançları uğruna ülkeleri fetheder. Müminlerin ne Anayasaları, ne kanunları, ne fıkıh kitapları vardı. Ezberlerinde sadece Kur-an-ı Kerim ayetleri vardı, sadece inançları vardı” yorumunu yaptı.

“İDEOLOJİ GÖZLERİ KÖR EDER”
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise, İslam`da mezhep cephesinin olmadığını, mezhepçiliğin toplumu bilinçli olarak bölmek amacıyla ortaya atılan bir oyun olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Muhammed Nurdoğan da meselelere ideoloji ve mezhepleşme tarzında yaklaşmanın insanların gözlerini kör edeceğini söyledi. “Bu tuzaklardan akıl ve ilimle kurtulmamız mümkündür” diyen Nurdoğan, Müslümanların Kur-an-ı Kerim`e sarılması gerektiğini dile getirdi.

TOKAT SEMAH EKİBİ
Söyleşinin ardından Tokat Semah ekibi mükemmel bir semah gösterisi sundu. Gösteri salonda bulunan vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, daha sonra söyleşiye katılanlara çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!