Şekerpınar Kavşağı´na yeşil yüz

Kocaeli´nin en büyük kavşakları arasında yer alan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü`nün çim ve ağaçlandırma çalışmaları, bütün Kocaeli genelinde olduğu gibi Gebze`de de devam ediyor. Gebze bölgesinde bugüne kadar pek çok kavşağı adeta yenileyen Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin en büyük kavşakları arasında yer alan Şekerpınar Kavşağı`nda çalışma yapmak için ihale açtı.

9 FİRMA KATILDI
Encümen Salonu`nda, “Şekerpınar Kavşağı Otomatik Sulama Sistemi, Bitki Dikimi ve Çimlendirme Yapım İşi” adıyla çıkılan ihaleye toplam 9 firma katıldı. Entosan İnşaat 748 Bin 617 YTL ile ihalede en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif ise 1 milyon 252 bin 325 YTL ile Trans-Of İnşaat`tan geldi. Muhammen bedeli 1 milyon 161 bin 830 YTL olarak belirlenen ihalede çalışmalar, 4 ay içinde tamamlanacak.

80 BİN METREKARE
Bağlantı yollarının çevresi ile birlikte toplamda 80 bin metrekare alanı kapsayan Şekerpınar Kavşağı için öncelikli olarak otomatik sulama sistemi kurulacak. Sulama sisteminin ardından fidan ekimi yapılacak. Daha sonra ise kültür çim ekimi gerçekleştirilecek. Çimlenen alan iki kez biçildikten sonra kavşak yemyeşil bir görünüm kazanacak.

FİRMALAR               TEKLİFLERİ
Entosan İnşaat       748 Bin 617 YTL