SEKA ihalesi Kare İnşaat´ın

Projenin birinci etabını gerçekleştirecek firma belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin vizyon projelerinden biri olan SEKA Kent Parkı projesinin birinci etap ihalesi sonuçlandı. 22 firmanın katıldığı dev ihaleyi, İstanbullu Kare İnşaat, 26 milyon 970 bin 813 YTL`lik teklifi ile kazandı. İtiraz süresinin sona ereceği 3 Mart tarihinden sonra firma ile sözleşme imzalanacağı belirtildi.

YER TESLİMİNDEN SONRA
520 bin metrekareyi kapsayan 1. etapta çalışmalar, müteahhit firmaya yer teslimi yapılmasından sonra start alacak. 28 Aralık 2005 tarihinde yapılan ihalede, Rota İnşaat 17 milyon 160 bin YTL ile en düşük, Özyapı İnşaat ise 35 milyon 934 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firmalar olmuştu.

1. ETAPTA 42 ÇALIŞMA
Eski SEKA İzmit İşletmesi arazi üzerinde, İngiltere`deki Hyde Park benzeri yapılacak olan projenin ilk etabı, kent halkını sahille buluşturacak. 42 ayrı başlık altında gerçekleştirilecek çalışmalar arasında adeta yok yok:

SİLO SEYİR PLATFORMU
Deniz balkonu, SEKA iskelesi, su ve ışık oyunları, silo üzeri seyir platformu, silo kafe, silo köprüsü, 2 adet basket, 2 adet tenis, 1 adet futbol sahasından oluşan spor kompleksi, 1 adet mini golf alanı, 3 adet mini basketbol sahası, kaykay pisti, kondisyon alanı, çocuk oyun alanları, atlı karınca, bisiklet yolu, dere kenarı çim köprü, çim amfi, uçurtma tepesi, kumsal, otopark, 6 adet suni tepe, gül bahçesi, lavanta bahçesi, çok amaçlı çim alanlar, yürüyüş yolları, ahşap oturma grupları, kafe ve büfeler.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!