Sarımeşe´ye Büyükşehir bereketi

Büyükşehir Belediyesi tarafından iki temel atma ve iki açılış töreni gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesine yaptığı yatırımları devam ettirirken, Sarımeşe Beldesi´nde 4 tören vardı. Sağlık ocağı ve belediye ek hizmet binasını yapacak olan Büyükşehir Belediyesi iki temel atma törenini ile birlikte, beldede gerçekleştirdiği mezar düzenlemesi ve doğalgaz bağlantısının yapılması törenini aynı anda yaptı.

“AVRUPA´NIN YILDIZI OLACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yatırımlar sayesinde çehresi değişen Sarımeşe´de ilk tören sağlık ocağı ve belediye ek binasının temel atma töreniydi. Yağmur altında yapılan törende kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocukların yoğun ilgisi nedeniyle konuşmasını kürsüden inip, onların arasından yaptı. Kocaeli´ye Avrupa´nın yıldızı yapacaklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Göz boyamak için görev yapsaydık, önce altyapıyı yapmazdık. Biz pansuman değil, kökünden tedavi yapıyoruz. Yatırımları, atılımları görüyorsunuz. Bunlarla kentimizin geleceğini inşa ediyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, çocuklar ıslanmasın diye konuşmasını kısa tuttu.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Törende konuşan Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan, Büyükşehir Belediyesinin yaptıklarını kendi olanakları ile 10 yılda yapamayacaklarını belirterek, yapılanlar için teşekkür etti. Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık ise uzun süreden beri Sarımeşe´ye sağlık ocağı yapmak istediklerini, fakat ödeneksizlik yüzünden bunu yapamadıklarını belirterek, bir doktor ve iki hemşirening örev yapacağı sağlık ocağını yaptıran Başkan Karaosmanoğlu´na minnettar olduklarını ifda etti.

MEZARLIK´TA DÜZENLENDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, daha sonra ülkemizin en büyük pehlivanlarından Hergeleci İbrahim Pehlivan´ın mezarının da bulunduğu Sarımeşe Belediye Mezarlığı düzenleme çalışmasını inceledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan mezarlığı gezen Karaosmanoğlu, yapılan çalışmayı beğendi.

OKULA DOĞALGAZ
Günün son töreni Sarımeşe ilköğretim Okulu´na doğalgaz bağlama töreniydi. Toplam 16 derslikli ve 500 öğrenci kapasiteli okula giden Karaosmanoğlu, öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Sınıflardan birine giren Karaosmanoğlu, öğretmenlik günlerini anımsayarak, tahtaya kaldırdığı öğrencilere soru sordu. Okulun doğalgaza bağlanmasına sevindiğini belirten Karaosmanoğlu, en kısa sürede bütün Sarımeşe´yi doğalgaza bağlayacaklarının müjdesini verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!