Romanya´da ay yıldızı dalgalandırdık

Avrupa Karate Şampiyonası´na katılan milli takımın birinci olmasında Büyükşehirli sporcularımız önemli katkı sağladı. Hafta sonunda Romanya`nın başkenti Bükreş`te düzenlenen Avrupa Şampiyonasında, Türkiye takım halinde birinci oldu. Bu başarıda, 6 sporcusundan 5`i madalya kazanan Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü`nün milli karatecileri önemli bir pay sahibiydi.

Avrupa Karate Şampiyonası´na katılan milli takımın birinci olmasında Büyükşehirli sporcularımız önemli katkı sağladı.



Hafta sonunda Romanya´nın başkenti Bükreş´te düzenlenen Avrupa Şampiyonasında, Türkiye takım halinde birinci oldu. Bu başarıda, 6 sporcusundan 5´i madalya kazanan Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü´nün milli karatecileri önemli bir pay sahibiydi.



BÜYÜKŞEHİR´DEN 5 MADALYA
Avrupa´nın 17 ülkesinden sporcuların mücadele ettiği şampiyonada Büyükşehir Kağıtsporlu karateciler 2 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük kazandı. Kağıtsporda bayan karateciler Bahar Erşeker birinci, Tuba Yenen ikinci olurken, erkeklerde ise Hasan Kurt birinci, Yunus Erşeker ve Toygun Akyıldız üçüncülük elde etti. Özellikle bayan sporcularımızın elde ettiği başarılar milli takımın birincilik kürsüsüne çıkmasında önemli rol oynadı. Bu sonuçların ardından milli bayrağımız göklere çıkarken, 17 ülke milli marşımızı dinledi.



TAKSİCİ ÜCRET ALMADI
Büyükşehir Kağıtspor karatecilerin gösterdiği mücadele herkes tarafından takdirle karşılanırken, şampiyona sonrasında Büyükşehirli sporcular ilginç bir olayla karşılaştı. Sporcularımızın özellikle Rus karatecilere karşı yaptıkları mücadele izleyenleri büyüledi. Bu mücadeleyi izleyenler arasında yer alan bir Türk taksici, şampiyona sonrasında sporcularımızı 1 saatlik mesafedeki hava alanına ücret almadan götürdü. Kağıtspor Karate takımı antrenörü Timur Doğan, sporcularının gösterdiği performansın tüm izleyenler tarafından alkışla karşılandığını belirterek, “Sporcularım milli formanın hakkını layıkıyla verdi” dedi.

Avrupa Şampiyonası´nda Kağıtsporlu karatecilerin aldığı dereceler:
Hasan Kurt       1.
Bahar Erşeker   1.
Tuba Yenen      2.
Toygun Akyıldız 3.
Yunus Erşeker   3.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!