Ramazan coşkusu bu yıl ilçelerde yaşanacak

Büyükşehir, bu yıl 4 farklı bölgede çadır kuracak, etkinlikler de bu çadırlarda ayrı ayrı gerçekleştirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 24 Eylül Pazar günü başlayacak olan mübarek Ramazan ayı için hazırlıklara başladı. Geçen yıl iftar yemekleri de dahil olmak üzere tüm etkinliklerini Doğu Kışla´da kurduğu dev çadırdan yürüten Büyükşehir, bu yıl bu uygulamasını mobil hale getiriyor.


 
4 AYRI BÖLGEDE
Büyükşehir Belediyesi, merkez uygulaması yerine bu sene iftar yemekleri ve etkinlikleri ilçelere dağıtacak. İftarlar, İzmit, Dilovası, Çayırova Körfez ilçelerinde kurulacak çadırlarda verilecek.
Büyükşehir, Ramazan eğlencelerini de yine vatandaşın ayağına taşıyacak. TIR Tiyatrosu ve Tasavvuf Korosu ay boyunca tüm ilçe ve beldeleri dolaşarak Ramazan keyfine renk katacak.

ÇOCUKLAR İÇİN
Ramazan sohbetleri için ise Engin Noyan ve Senai Demirci gibi usta hatiplerle görüşmeler sürüyor. Sohbetler de, bu yıl tek bir merkez yerine ilçelere taşınacak.
İlçelerdeki etkinliklerde, Büyükşehir Belediyesi özellikle çocuklar için macun, şeker ve şerbetçi dolaştıracak. Sağlık ekipleri vatandaşların yaşabileceği olası sağlık sorunlarına karşı görev yapacak.

3 KAP YEMEK SERVİSİ
Zengin fakir tüm vatandaşlara açık olacak iftar çadırlarında ay boyunca üç kap sıcak yemek servisi yapılacak. Bu arada hayırsever vatandaşlar da çadırda iftar yemeği verebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!