Perakende Satış Elemanı Yetiştirme Kursu başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MEKSA Vakfı, İTO, İKM ve İzmit Halk Eğitim Merkezi`nin ortaklaşa organize ettiği Perakende Satış Elemanı Yetiştirme Kursu başvuruları yarın başlıyor.

25 Şubat`a kadar devam edecek başvuruların ardından, vasıfsız gençlere iş istihdamı sağlayacak kurslara start verilecek.

YÜZDE 90`I HİBE
Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde bugün AB`nin Aktif İş Gücü Programları Projesi`ni basına tanıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, işsizlik kabusuna karşı durabilmek, kent insanının iş bulma umutlarını hareketlendirmek istediklerini belirtti, kursu tamamlayanlara ilimizde bulunan büyük alışveriş merkezlerinde staj yaptıracaklarını vurguladı. Ustaoğlu, 204 bin YTL tutarındaki proje tutarının yüzde 90`ının hibe, yüzde 10`unun ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade etti.

VERİLECEK EĞİTİMLER
18-25 yaş arası, işsiz, en az ilköğretim mezunu ve ağırlıklı bayanların oluşturacağı 44 genç, 26 hafta (500 saat) boyunca uygulamalı eğitim alacak. Eğitim süresinde kursiyerlere bilgisayar, Türkçe, muhasebe, işletme, genel satış bilgisi, müşteri ilişkileri, iletişim, vatandaşlık ve insan hakları dersleri verilecek. Gençlerin tespiti ise uzman psikologlar tarafından yapılacak. Nisan ayında başlayacak eğitimler, haftada üç gün 09.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

TOPLANTIYA KATILANLAR
Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, AB ve Dış İlişkiler`den Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, MEKSA Vakfı Proje Koordinatörü Serpil Tural, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu katıldı.