Otel Altınnal para ediyor

Yıldızları geri alındı, doluluk oranı yüzde 25´ten 80´e çıkarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesindeki Otel Altınnal`ı 16 Aralık tarihinde ihale ile satışa çıkarıyor. Göreve geldikten sonra yaptığı başarılı çalışmalarla, bakanlık tarafından iptal edilen yıldızları yeniden kazandıran Genel Müdür Kandemir, “İflas etmiş bir kurumu ayağa kaldırdık. Yüzde 25 doluluk oranını yüzde 80`e çıkardık” dedi.

OTEL İFLAS ETMİŞTİ
Otelde bir basın toplantısı düzenleyerek Otel Altınnal`ın içinde bulunduğu ortamı anlatan Genel Müdür Fahrettin Kandemir`e Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Sadettin Özalay eşlik etti. Genel Müdür Fahrettin Kandemir, toplantıda oteli satmak için beklemelerinin gerekçelerini de anlattı. Kandemir, “Biz teslim aldığımızda otelin yıldızları iptal edilmiş, turizm belgesi elinden alınmış, yüzde 25 doluluk oranı ile müşterisi olmayan, kurum olmaktan çıkmış, kimsenin para vermeyeceği bir otel haline gelmişti. O haliyle bu otele kimse para vermezdi. O şartlarda oteli satmak, bedava vermek demekti” şeklinde konuştu.

YILDIZLAR GERİ ALINDI
Göreve geldikten sonra otele 250 bin YTL`lik bir yatırım yaptıklarını, zemin kattan çamaşırhanesine kadar birçok alanda tadilat çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Kandemir, “Altınnal bir kurum haline dönüştürülmüştür” ifadesi ile otelin durumunu özetledi. Doluluk oranının yüzde 80`e çıkarıldığını belirten Kandemir, “Yıldızlarımızı geri aldık. Otelimize bakanlıkça iki yıldız verildi. Gerekçesi mobilya takımımızın biraz kullanılmış olması. Yenilenirse, üçüncü yıldızı hemen verecekler” sözleri ile alıcıları uyardı.

BEDELİ 3.5 MİLYON YTL
Genel Müdür Kandemir, otel personelinin sosyal hakları ile birlikte SEKA Evi`nde görevlendirileceğini dile getirdi. Otelin muhammen bedelinin 3.5 milyon YTL olarak belirlendiğini söyleyen Kandemir, fiyatı belirlerken ulusal ve uluslar arası eksperlerin yanı sıra, 2. Sulh Hukuk Mahkemesi`nin de görüşlerine başvurduklarını söyledi. Kandemir, “Eğer oteli göreve geldiğimizde o şartlarda satsaydık, bu fiyatın yanından bile geçemezdik” dedi.

İHALE SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?
Basın toplantısında ihale süreci ile ilgili bilgi de aktaran Kandemir, son derece ciddi bir çalışma ile idari ve teknik şartnamenin hazırlandığını söyledi. İhale kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak. İhalenin 16 Aralık günü saat 14.00`te Otel Altınnal`ın 5. katında gerçekleştirileceğini belirten Kandemir, ihale şartnamesinin 200 YTL olduğunu açıkladı. İhalede en yüksek teklifi verecek olan 5 firma ile açık artırma usulü pazarlık yapılacak. Otelin ismi konusundaki soruyu cevaplayan Kandemir, “Alıcıya kalmış. Ama ben olsam değiştirmem. Çünkü Altınnal ismi İzmit ile adeta özdeşleşmiş” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!