Norm Kadro ve Stratejik Planlamaya meclisten yeşil ışık

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos toplantısında Norm Kadro ve Stratejik Planlamasına yönelik iki önemli kararı onayladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısını cuma günü gerçekleştirdi. 158 adet gündem maddesi ile toplanan meclisi Başkan Karaosmanoğlu´nun Ankara´da olması nedeniyle Başkan Vekili İlyas Şeker yönetti. Meclise, Kurumsal Gelişim Projesi´nin en önemli ayağını oluşturan Stratejik Planlama ve Norm Kadro uygulamaları ile ilgili komisyon raporları damgasını vurdu.

Ağustos meclisi CHP ve MHP´nin soru önergeleriyle de hareketli dakikalar yaşarken, bu ayki 71 YTL´lik oturum hakları Lübnan´daki savaş mağduru çocuklara gönderilmek üzere bağışlandı.

STRATEJİK PLANLAMA TAMAM
Büyükşehir Belediyesi´nin 2007-2011 yıllarındaki hedeflerinin belirlediği Stratejik Planlama ile ilgili komisyon raporu mecliste ele alındı. Maddenin ele alınması sırasında Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı planlamanın kurumsal, kentsel, toplumsal ve ekonomik boyutunu gösteren bütçe rakamlarını meclise sundu. Kırlı buna göre 2007 yılında 737 milyon 216 bin 963, 2008 yılın da ise 768 milyon YTL bütçesinin ortaya çıktığını söyledi. CHP Meclis Üyesi Hüseyin Acurman ise madde üzerinde yeterince çalışma yapamadıkların ve bu nedenle stratejik planlama gibi son derece ciddi bir uygulamanın daha detaylı görüşülmesi gerektiğini söyledi. Başkan Vekili Şeker ise, stratejik planlamaya yönelik çalışmaların kentin tüm dinamiklerini de içine alacak şekilde yaklaşık 1 yıldır sürdüğünü, sadece bu ay içinde 22 adet konu ile ilgili toplantı yapıldığını söyledi. Şeker Acurman´ın da hukuk komisyonu üyesi olarak bu bilgilere ulaşabileceğini ifade etti. Madde daha sonra oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece Büyükşehir
Belediyesi´nin Kurumsal Gelişim Projesi´nin en önemli ayağı olan Stratejik Planlama hayat geçmiş oldu.

NORM KADRO DA TAMAM
Hasan Kırlı daha sonra Büyükşehir Belediyesi´nin teşkilat şemasını yeniden şekillendiren Norm Kadro uygulaması ile ilgili hazırlanan raporu meclis üyelerine aktardı. Norm Kadro uygulamasına göre Büyükşehir Belediyesi´ne 2336 memur, 1401 sürekli işçi ve 935 geçici işçi kadrosu verildi. Büyükşehir Belediyesi´nde halen 529 adet memur, 463 sürekli işçi ve 1827 geçici işçi çalışıyor. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi´nde memur ve sürekli işçi açığına karşın, geçici işçi fazlalığı yaşanıyor. Meclisten onay alan norm kadro uygulamasına göre Büyükşehir Belediyesi´nde teşkilat şeması büyük ölçüde değişti. Bu çerçevede 23 olan daire başkanlığı 16´ya çekilirken, 97 adet müdürlük de 67´ye indirildi. Yapılan düzenlemeler sonucunda teşkilat şemasının Büyükşehir Belediye Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı ile 1. Hukuk Müşaviri zinciri aynen yerini korurken, daire başkanlıkları sayısında indirime gidildi. Böylece daire başkanlığında yüzde 30, müdürlüklerde ise yüzde
17 oranında bir azalma oldu. Bu arada birçok daire başkanlığı da yeni isimler alarak şemadaki yerini korudu. 

BU PROJEYİ KOCAELİ´NE ÇOK GÖRMEYİN
Meclis 59. maddesinde ise İzmit´in kurtuluşu olarak nitelendirilen D-100 Karayolu İzmit Kent Geçişi Projesi ile ilgili imar ve bayındırlık komisyonu raporunu ele aldı. Raporun okunmasının ardından CHP Meclis Üyesi Necat Çakır projeyi desteklediklerini ancak Uğur Mumcu Parkı önünden yapılması planlanan battı çıktıya karşı olduklarını söyledi. Battı çıktının hem transit hem de tünel geçişine izin vermeyeceğini ifade eden Çakır, ayrıca yatırım maliyetinin de yüksek olduğunu kaydetti. Çakır´ın eleştirilerine cevap veren Başkan Vekil Şeker ise, bu projenin kenti denizi ile kavuşturacağını söyledi ve “Bu projeyi Kocaeli´ne çok görmemek lazım. Yılların hasreti bitecek ve iki sevgili buluşacak. Proje ile ilgili Eylül ayında bir bilgilendirme de yapılacak” şeklinde konuştu. Çakır´ın bu defa projenin maliyetine yönelik sorusu üzerine de Hasan Kırlı söz alarak projenin yaklaşık maliyetinin 120 milyon YTL olduğunu söyledi.

MUHALEFETE TEŞEKKÜR
Oldukça hareketli geçen Ağustos meclisinde muhalefet ve iktidar arasında yaşanan centilmence davranışlar da dikkat çekti. Ulaşım Daire Başkanlığı´nın 10 adet otobüs alınması yönündeki isteği Meclise gelince CHP Meclis üyesi Necat Çakır söz aldı. Kendilerinin bütçe görüşmeleri sırasında T cetvelinde otobüs alınması ile ilgili bir bütçe ayrılmadığını eleştirdiklerini ve bunu yanlış bulduklarını söylediklerini hatırlatan Çakır “O zaman bize otobüs almayacağız, kiralayacağız dediniz. Şimdi görüyorum ki, otobüs alınıyor. O zaman söylediğimiz şimdi yerine geliyor” demesi üzerine Başkan Vekili Şeker, “Sayın Çakır haklısınız. İlk başta kiralama yöntemini seçtik ancak bunun çok pahalıya geleceği ortaya çıkınca satın alma yoluna gittik. Ancak ben de sizin o zamanki bu sözlerinizi arkadaşlarıma söyledim. Sizin ilk dediğinize döndük. Haklısınız. Öngörünüz için teşekkür ederim” dedi.

LÜBNAN´A 71 BİN YTL
Gündemin tamamlanmasının ardından bir grup meclis üyesi Lübnan´daki savaş mağduru çocuklara bu ayki meclis ödeneklerinin bağışlanması yönünde önerge verdi. Önerge meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Buna göre bu ayki meclise katılan 101 meclis üyesinin 71 YTL´lik oturum ödeneği olan 7 bin 171 YTL Lübnan´daki savaş mağduru çocuklara gitti.

TALEP AMBULANS DEĞİL İŞ
Başkan Vekili Şeker MHP Meclis Üyesi Kazım Yis´in geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi´nde bir gazimiz ile ilgili çıkan haberden hareketle meclise verdiği soru önergesini yanıtladı.

Şeker, Gazinin Büyükşehir Belediyesi´ne ambulans talebi ile başvurmadığını belirterek, “Gazimiz bize kardeşine iş bulunması için başvurmuş. Bu konunun gündeme geleceğini bildiğim için gazimizin yazdığı dilekçeyi yanımda getirdim. İsteyen bakabilir. Büyükşehir Belediyesi´nin özellikle de bir gazisinin ambulans talebine red cevabı beklenemez” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!