Mezbaha´da kesim dersi

Kurban Kesim Kursu`na katılanlara Büyükşehir Mezbası`nda uygulamalı eğitim yaptırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valililiği tarafından Kurban Bayramı öncesinde düzenlenen Kesim Kursu´nda uygulamalı derslere geçildi. Kursa katılan 25 kişiye dün (Çarşamba) Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Solaklar Mezbahası´nda uygulamalı eğitim yaptırıldı.

HİJYENE DİKKAT

Uygulamalı eğitimi Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi  Özgür Yasin Aklan verdi. Eğitimde kurbanlık hayvanın yere yatırılmasından başlamak üzere kesim sırasındaki teknikler anlatıldı. Veteriner Hekim Özgür Yasin Aklan, kesim sonrasındaki hijyen kuralları konusunda da kursiyerlere detaylı bilgi verdi.

TÜM TEKNİKLERİ ÖĞRENDİLER

Kesim Kursu´na katılanlar teorik bilgilerin yanı sıra dün aldıkları uygulamalı eğitimle kurbanlık hayvan kesmenin tüm tekniklerini öğrenmiş oldu. Kursiyerler aldıkları eğitimle ilgili bugün (Perşembe) sınava tabii tutulacak. Sınavda başarı olanlara ise Cuma günü düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.