Malta´ya alternatif yol için köprü

Büyükşehir Belediyesi köprü sayesinde bölge trafiğini bir nebze de olsa rahatlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Malta Mahallesi`ne ulaşımı kolaylaştıracak köprünün ihalesini gerçekleştirdi. Köprü tamamlandığında, Malta Mahallesi alternatif bir yola kavuşmuş olacak, vatandaşlar Gündoğdu Köyü, Eski İstanbul Yolu veya Turan Güneş Caddesi`ni kullanmadan Otogar Bağlantı Yolu güzergahı üzerinden Malta`ya ulaşabilecek.

5 FİRMA KATILDI
Büyükşehir Belediyesi bölgenin önemli bir eksikliğini giderecek olan köprünün ihalesini bugün  gerçekleştirdi. 5 firmanın katıldığı 726 bin YTL muhammen bedelli ihalede en düşük teklif 551 bin 485 YTL ile Demka İnşaat, en yüksek teklif ise 883 bin 387 YTL ile Biat İnşaat`tan geldi. Teklifleri alan ihale komisyonu önümüzdeki günlerde nihai kararını açıklayacak.

4 AYDA YAPILACAK
İhaleyi kazanan firma yer tesliminden sonraki 120 gün (4 ay) içinde söz konusu köprüyü tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi`ne teslim edecek. 26 metre uzunluğunda, 22.5 metre genişliğindeki köprü, iki gidiş iki geliş olarak araç trafiğine hizmet verecek.

FİRMALAR          TEKLİFLERİ
Demka inşaat     551 bin 485 YTL