Köseköy Meşelik´e piknik tepeleri

Büyükşehir Belediyesi park alanını yenilemeye başladı

Kocaeli´nin meşhur mesire alanlarından biri olan, özellikle yaz aylarında dev meşe ağaçlarının altında çok sayıda kişinin ailece gölgelendiği ve dinlendiği Köseköy Meşelik Parkında yenileme çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl parkı çok daha cazip hale getirecek.

NELER NELER YAPILACAK?
Yıllardır atıl bir vaziyette, olduğu gibi bekleyen 30 bin metrekarelik park alanı içinde, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmalar yavaş yavaş belirmeye başladı. Bir taraftan park içine nilüfer havuzları inşa edilirken, diğer taraftan alt yapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu kanalları döşeniyor. Bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılamak üzere kreş inşaatına başlanan parkta ayrıca kafeterya, kamelyalar, oyun grupları ve yaklaşık 30 araçlık otopark yer alacak.

PİKNİK TEPELERİ
Dev meşeleriyle ünlü parkın projesinde piknik yapan aileler de unutulmamış. Bu amaçla parkın bir bölümünde piknik tepeleri oluşturulacak. Bitkisel düzenlemelerle desteklenerek oluşturulan yaklaşık 20 tepenin üzerinde birer piknik masası yer alacak. Böylece farklı bir görünüm kazanacak.

PARK MEYDANI VE AMFİ
Adeta yeniden yapılan parkın içindeki iki binadan, ana giriş kapısının hemen dibindeki olan yakında yıkılacak. Burada halen parkta bulunan kafe yer alıyordu. Uzun bir süredir kaba inşaat halinde bulunan parkın içindeki bina ise proje değişikliğinden sonra tamamlanacak. İki katlı yapının ikinci katı yıkılacak, ilk katı ise geniş bir kafe olarak düzenlenecek. Kafenin KOÜ Meslek Yüksek Okulu tarafına bakan kısmında ise öğrencilerin etkinlikleri için park meydanı ve amfi yapılacak.

YENİ YILIN İLK AYLARINDA
Köseköy Meşelik Parkında çalışmalar yeni yılın ilk aylarında sona erecek. Park  tamamlandığında ise, gerek çevre sakinleri gerekse tüm Kocaelililer meşelerde dolaşan sincaplar arasında doyasıya piknik yapmanın keyfini çıkaracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!