Körfezli muhtarlar bilgilendirildi

Büyükşehir Belediyesi, Orman Köyleri imar yönetmelik planını muhtarlarla paylaşıyor

Orman köylerinde uygulanacak imar yönetmelik taslağının hayata geçiş sürecini köy muhtarlarıyla ele alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yöndeki çalışmasını devam ettiriyor. Geçen hafta içinde söz konusu taslağı İzmit ve Derince`li muhtarlara açıklayan Büyükşehir Belediyesi önceki gün de taslağı Körfez`deki köy muhtarlarının görüşüne sundu.

Körfez Belediyesi Meclis Salonu`nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Meclis Üyeleri ve Körfez`li muhtarlar katıldı.

ÖNERİ VE DESTEK BEKLİYORUZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, imar yönetmelik taslağının hayata geçiş sürecinde sıkıntılar yaşanacağını ancak özellikle köy muhtarlarının vereceği destekle bu sıkıntıların üstesinden gelineceğini söyledi. Soydabaş, taslağın başarısı için muhtarların, önerilerine büyük önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

“KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker taslağın önemine değinerek, “Kocaeli`mizin çevre düzeni planı yapılırken köylerimizin de artık planlı bir yapı içine alınması lazım. Hiçbirinizin endişesi olmasın. Hep söylediğimiz gibi köylümüzü mağdur etmeyiz.  Tam tersine bütün hedefimiz köylümüzün rahatlığı ve mutluluğudur” dedi.

“KÖY KALALIM”
2005 yılı sonuna kadar kadastrosu yapılmamış köy kalmayacağını söyleyen Şeker, bu çerçevede planlanmamış bir karış yerin bile kalmayacağının altını çizdi.  Şeker sözlerinin bu bölümünde, “Köylerimizde imar planı yapmayı düşünüyoruz. Ancak, burada akıllara şu soru geliyor. Köylerimizi imar yönetmeliği konusunda Büyükşehir statüsüne mi alalım, yoksa köy olarak mı kalalım?” şeklinde muhtarlara soru yöneltti.

İzmit ve Derinceli muhtarlar gibi Körfez`li muhtarlar da “Köy olarak kalalım” yanıtı verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!