Konservatuvar öğrencileri, öğrendiklerini SDKM`de Kocaelililer`le paylaştı

Öğrenci konserleri sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı`nın gelenekselleşen yıl sonu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen öğrenci konserlerine dün akşam (Çarşamba) devam edildi. Hafta sonu öğretmen konseriyle start alan konserler zinciri önceki akşam konservatuar öğrencilerinin verdiği Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseriyle sürdü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde saat 20.00`de başlayan konsere çok sayıda davetli katıldı.

ANADOLU`DAN ESİNTİLER

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Türk Sanat Müziği öğrenci korosu, ud, kemençe, kanun, ney ve tambur saz öğrencilerinin eşliğinde Türk Sanat Müziği`nin birbirinden güzel ve ağır eserlerini seslendirdi. Daha sonra ise Türk Halk Müziği Konservatuar öğrencileri sahne alarak Anadolu`nun çeşitli yörelerindeki türküleri büyük bir ustalıkla seyircilerin beğenisine sundu.

KARAÇORLU`DAN TEŞEKKÜR

Konserin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, konserlerde sahne alan öğrencileri övdü. “Burada düzenlenen etkinlikten aldığım hazzı hiçbir etkinlikte almadım. Çünkü bir eğitimci olarak sanat ve müzik eğitiminin zorluğunu biliyorum. Sanat ve müzik eğitimi dağdan çıkan maden damarını bulup onu işlemek gibidir. Bu manada öğrencilerin yetişmesinde büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenleri tebrik ediyorum” dedi.

12 HAZİRAN`DA BATI MÜZİĞİ

Konser sonrasında ise konservatuar resim ve müzik öğrencilerine diplomaları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan ile Eğitim Kültür Daire Başkanı Karaçorlu tarafından verildi. Geçen hafta sonu SDKM`de başlayan öğrenci konserleri 12 Haziran Pazar akşamı konservatuar batı müziği öğrencilerinin vereceği konserle son bulacak.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!