KO-MEK´in Madagaskar´lı kursiyeri

KO-MEK`in Madagaskarlı kursiyeri bayan Vang aldığı eğitimle ileride çocuklarına çeyiz hazırlayacağını söyledi

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları´na ilimizde yaşayan yabancılar da ilgi göstermeye başladı. Eşinin görevi nedeniyle Kandıra´da yaşayan Madagaskar´lı Vang Erker, Türk kültürünü KO-MEK´ ten aldığı eğitimle öğreniyor. Erker kurstan öğrendikleriyle, tıpkı Türkler gibi çocuklarına çeyiz hazırlayacağını söyledi.

 

KANDIRA BEZİNDEN SALON TAKIMI
Usta öğretici Meral Keleş tarafından öğretilen teknikleri dikkatle uygulayan Erker azmiyle  görenleri şaşırtıyor. KO-MEK Kandıra Kurs Merkezi´nde mefruşat branşında eğitim alan Vang Erker  53 yaşında. Çocuk doktoru olan eşinin mecburi hizmeti nedeniyle Kandıra´da ikamet ediyor. Türk kültürünü öğrenmek için geldiği kurs merkezinde Kandıra bezinden salon takımı işliyor.

SEVGİYLE YAKLAŞTILAR
İki çocuk sahibi olan Erker, kursta verilen eğitimden çok memnun olduğunu ve her geçen gün yeni teknikler öğrendiğini ifade etti. Vang, usta öğretici Meral Keleş ve kursiyer arkadaşlarının kendisine büyük bir sevgiyle yaklaştıklarını ve onlarla birlikte aynı sınıfta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!