KO-MEK´in becerikli elleri

KO-MEK Bekirpaşa Kurs Merkezi kursiyerleri eserleriyle göz dolduruyor

KO-MEK Bekirpaşa Kurs Merkezi`nde el sanatları kursuna devam eden kursiyerler, yaptıkları eserlerle becerilerini ortaya koyuyor.

KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) Bekirpaşa Kurs Merkezi kursiyerleri, yaptıkları birbirinden güzel eserlerle maharetlerini ortaya koyuyor. Bir ay gibi kısa bir sürede ahşap üzerine çeşitli desenler yaparak, süsleme sanatını öğrenen kursiyerler başarıları ile öğretmenlerine büyük gurur yaşatıyor.

Çok güzel eserler
Ahşap malzemeler üzerine çeşitli desenler çizerek bunları boyayan kursiyerler, ortaya birbirinden güzel eserler çıkarıyor. Bayanların büyük ilgi gösterdikleri ahşap boyama kursuna 52 kursiyer katılıyor. Ahşap malzemeden hazırlanmış tepsiler, sandıklar ve mücevher kutuları kursa katılan kursiyerlerin üzerinde en çok çalıştığı eşya grubunu oluşturuyor. Ahşap malzemeler üzerine önce desenleri çizen kursiyerler daha sonra fırça yardımı ile boyama işlemine geçiyor. Kursa katılanlar yaptıkları işten büyük zevk aldıklarını söylüyor.

Farklı kuşaklar aynı sınıfta
 El sanatları kursunda ayrıca, farklı yaşlardan bayanlar birlikte çalışmanın keyfini yaşıyor. Bunların içerisinde özelilikle Melahat Genç(56) ve Özlem Büyükkaraca (22) arasındaki uyum diğer kursiyerlere örnek oluyor. Diğer kursiyerlere göre daha yaşlı olan Melahat Hanım, yaşına rağmen öğrenme azminden hiçbir şey kaybetmemiş. Sınıflarında çok iyi bir arkadaşlık ortamı oluştuğunu ifade eden Melahat Hanım, KOMEK kursunun hayatına olumlu yönde katkı yaptığını ve kendisi için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kısa sürede öğrendiler
Usta Eğitici Müzeyyen Koşar ise, kursiyerlerinin öğrenme performansından oldukça mutlu olduğunu söyledi. Koşar; “Kursumuz başlayalı bir ay gibi bir süre olmasına rağmen arkadaşlarımız anlatılanları çok kısa sürede uygulayarak ve çok fazla pratik yaparak kendilerini geliştirdi. Şu anda kurslarımıza devam eden arkadaşlarımız rahat bir şekilde ahşap malzemelere desenleri işleyebilecek düzeye geldi. Yıl sonunda gerçekleştireceğimiz sergiye kadar çok güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum”  dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!