KO-MEK meyvesini veriyor

Büyükşehir´in düzenlediği kurslara katılan pek çok öğrenci kendine iş buldu

Kısa adı KO-MEK olan meslek ve sanat eğitim kurslarında bilgi ve tecrübe kazanan kursiyerler, meyvelerini kısa sürede topluyor. Geçen yıl kurslara katılan 4 bin kişinin bir çoğu ya iş buldu ya da kendine ait iş yerleri açtı.

BARUT MODAEVİNDE BAŞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak açılan KO-MEK, kültürel dokuya sağladığı katkının yanı sıra istihdam açısından da vatandaşlara yeni imkânlar sunuyor. Fatma Barut (24) bu isimlerden biri. Liseyi bitirdikten sonra kendisine uygun iş bulamayan Barut, Kocaeli Büyükşehir Belediye`nin açtığı modelistlik kursuna katıldı. 4 ay burada kurs gören Barut, üç ay önce Aysira Gelinlik Merkez Şubesi olan Beyaz Gelinlik ve Modaevi`nde çalışmaya başladı. En büyük hayali kendisine yeni bir modaevi açmak olduğunu söyleyen Fatma Barut, şu anda modelist yardımcısı olarak görev yapıyor. Bu hayali doğrultusunda ilerlemek isteyen Barut, önce tecrübe kazanmaya çalıştığını ifade ediyor, “İş bulma sıkıntısı yaşayanlar bu tür kurslara devam ederek iş bulma şanslarını artırmalı” diyor.

KARAGÖL İŞ YERİ AÇTI
KO-MEK kurslarından yararlandıktan sonra iş hayatına atılanlardan biri de 25 yaşındaki Nurdan Karagöl. Geçen yıl kurslara devam eden Karagöl, bu yıl kendisine kız kardeşi ile birlikte bir iş yeri açtı. Nur Moda Evi`ni işletmeye başlayan Karagöl, iş hayatına atılmak için aradığı deneyim ve cesareti KO-MEK kurslarında ve kursları veren hocalarda bulduğunu söylüyor. “Kursların önemini şimdi çok daha iyi anlıyorum” diyen Karagöl, üniversitede moda tasarımı bölümünde okumasına rağmen pratik kazanamadığını ifade ediyor. Karagöl amacını, stilistlik kursuna devam ederek kendine has bir stil geliştirmek olarak özetliyor.

KARAGÖL: İzmit Gakko İşhanı`nda bulunan Nur Modaevi`nin sahibi Nurdan Karagöl, tasarladığı kıyafetlerle marka olmayı amaçlıyor.
GÖZDE ELEMAN: Fatma Barut Beyaz Moda Evi sahibi Rukiye Sarı`nın en gözde elemanlarından biri.
BARUT: Fatma Barut gelinlik ve elbise çizimlerini büyük bir dikkatle gerçekleştiriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!