“Kimsesiz saçlar”a KO-MEK şefkati

Kuaförlük bölümü kursiyerleri, 23 Nisan törenlerine katılan kimsesiz çocukların saç bakımlarını yaptı

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nın Gölcük`te düzenlediği kuaförlük kursuna katılan öğrenciler, Saraylı Çocuk Köyü`nde kalan kimsesiz çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan hediyesi verdi.

TÖRENLERE KATILMADAN ÖNCE
Donanma Komutanlığı`ndaki törenlere katılacak olan çocukların hazırlıklarına yardım eden kursiyerler, miniklerin gerekli saç bakımlarını yaptı. 53 adet kız çocuğunun saçlarını yıkayan, kesen ve fönleyen kursiyerler, 35 adet erkek öğrencinin de saç tıraşlarını istedikleri şekilde gerçekleştirdi. 23 Nisan günü çocukların yaşadığı bu heyecan, görülmeye değerdi.

“MORAL OLDU”
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu`na bağlı olarak görev yapan Çocuk Köyü`nün müdürü Sema Taşdemir Yıldız, KO-MEK kursiyerlerinin duyarlılığına teşekkür etti. Kimsesiz çocukların moral bulduğunu vurgulayan Yıldız, yapılan bu katkının topluma örnek teşkil etmesi gerektiğinin altını çizdi. KO-MEK Gölcük Kurs yöneticisi Reyhan Timur da, “23 Nisan gibi bir günde çocukları sevindirebildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu. Saçları ve bakımları yapılan çocuklar daha sonra törenlere katılmak üzere Çocuk Köyü`nden ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!