Kimse mağdur olmayacak

İnönü Caddesi´nde sona geliniyor, yıkılacak olan Zafer Apartmanı sakinlerine Başkan söz verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 yıldır alt yapıda el değmeyen İnönü Caddesi`ni alt ve üst yapısı ile birlikte yeniledi. Yapımı tamamlanmak üzere olan caddenin ay sonunda trafiğe açılacağı ifade edilirken, cadde esnafının yüzü gülmeye başladı. Çalışmaları izleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, yıkılması hedeflenen Zafer Apartmanı sakinleri ile görüşüp, onları rahatlattı.

DÖRT EKİPLE ÇALIŞILIYOR
Her yağmur sonrası su baskınlarının yaşandığı İnönü Caddesi`ni alt ve üst yapısı ile ele alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sona getirmeye başladı. Alt yapısı tamamlandıktan sonra kaldırım yapımına esnafın ortak görüşünü alarak karar veren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını da tamamlamak üzere. Ayrı cephelerde dert ayrı ekip sürekli çalışıyor. Kaldırımlarda cadde esnafının isteği üzerine son derece kaliteli ve uzun ömürlü Bergama Graniti kullanılıyor.

PAZAR GÜNÜ SEÇİLDİ
İnönü Caddesinde son satıh asfalt çalışması için pazarg ünü seçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşları ve cadde esnaflarını mağdur etmemek için tatil gününün seçtiklerini belirtirken, ekiplerin çalışmalarından memnun olduğunu söyledi. Asfalt ve kaldırım çalışmasının ardından, elektrik direklerinin dikimi, aydınlatma armatürlerinin konulacak. Ağaçlandırma çalışmalarıyla caddedeki çalışmalar sona erecek. Başkan Karaosmanoğlu, yeni düzenleme ile cadde kenarındaki kaldırımların bazı yerlerde iki metre genişliği ulaşacağını ifade etti.

“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
İnönü Caddesi üzerinde istimlak edilip, yıkılması hedeflenen Verem Savaş Dispanseri karşında ki 5 katlı Zafer Apartmanın sakinleriyle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Başkan karaosmanoğlu, “Kimse merak etmesin, isteyene ev, isteyene ücreti ödenecektir. Biz yuva yıkmaya değil, tam aksine yuva yapmaya geldik” şeklinde konuşması, apartman sakinlerini memnun etti.

ORTA REFÜJ DEĞİŞİKLİĞİ
Kaldırımlar döşenirken kullanılan kaliteli taşlar, yağışta akar sağlamak amacıyla eğim verilerek özenle döşeniyor. Yapılan çalışma esnafın yüzünü güldürürken, İnönü Caddesi ile Alemdar Caddesinin bağlantı noktasının ortasında yer alan aydınlatma direği kaldırılıyor.Trafik akışını kolaylaştıracak, Alemdar Caddesinin alt ve üst bağlantılarını rahatlatacak bu düzenleme çerçevesinde üçgen refüj daha ileri alınıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!