Kentsel Dönüşüm için bankacılarla görüşme

Büyükşehir Belediyesi, bankaların konut kredisi konusunda vatandaşa kolaylık sağlamasını istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projeleriyle il genelinde başlatacağı konut hamlesi için ilimizdeki banka şubelerinin yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Büyükşehir Belediyesi`nde Genel Koordinatör Adnan Bilgiç`in başkanlığında dün yapılan toplantıya Halkbank, Garanti Bankası, Oyakbank, Finansbank ve Asya Finans`ın temsilcileri katıldı.

“VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLAYIN”
Dış İlişkiler ve AR-GE Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan`ın da katıldığı toplantıda konuşan Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi`nin toplu konut vizyonu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Bilgiç, projenin önemini ve belediyenin kararlılığını vurguladı. Çarpık kentleşme sorununa çözüm bulma konusunda bankacılık sektörüne de büyük görevler düştüğünü belirten Bilgiç, Kentsel Dönüşüm Projesi  kapsamında yapılacak konutlar için bankaların vatandaşa kredi kolaylığı sağlamasını istedi.

DÜŞÜK FAİZ TALEBİ
Adnan Bilgiç, “Modern bir kent için hepimiz el ele vererek çalışmalıyız. Bu nedenle de vatandaşlarımız kredi konusunda gerekli destek ve kolaylık sağlanmalıdır. Ülkemizde son aylarda yaşanan konuk kredilerindeki düşük faiz konusunda çok daha duyarlı olacağınızı umut ediyorum” şeklinde konuştu.
Bankaların yöneticileri ise konuyu yetkili kurullarıyla görüşmek için süre istedi. Konuyla ilgili toplantılara önümüzdeki günlerde devam edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!