Kent estetiğini çocuklar yönlendirecek

Büyükşehir Belediyesi hayallerindeki kenti çizen öğrencilere ödüllendirdi, resimler yapılacak olan projeye altyapı oluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğinde çocukların hayallerini değerlendirmek için, Saraybahçe Belediye sınırları içindeki ilköğretim okulları arasında düzenlediği “Güzel Evim-Güzel Kentim” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu resimlerin kent estetiğine temel oluşturacağını söyledi.

ÇOCUKLARIN HAYALİ
Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Kent Estetik Kurulu çalışmalarına veri tabalı oluşturmak için, çocukların hayallerini değerlendiriyor. Bu amaçla düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni oldukça görkemli bir havada geçti. Törene Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Başkan Vekili İlyas Şeker, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Okul İdaricileri ve örgenciler katıldı.

KENT ESTETİĞİNE YÖN VERECEKLER
Ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocukların hayallerinin çok önemli olduğunu belirtti. “Onlar bu kentin ve bu ülkenin gelecekteki sahipleri” diyen Karaosmanoğlu, “Dereceye giren eserler kentin gelişiminde yön verecek. Çocuklarımız nasıl bir kent düşlüyor, nasıl bir kent arzuluyor, bizim için önemli. Onlar nasıl bir sokak olsun, nasıl bir park yapılsın istiyorsa biz bunları önemsiyoruz. Çünkü çalışmalarımız onlar için. Bunu köylerde yaptık. Köylerde yaşayan çocuklarımızın hayallerini kurduğumuz oyun parkları ile gerçekleştirdik” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ KABİLİYETLİ
Vali Gökhan Sözer´de konuşmasında, Türk çocuklarının çok yetenekli olduğunu ifade etti. Çocuklara fırsat verilmesini isteyen Sözer, “Onların yaptığı resimler benim gözümde birer eserdir. Kentlilik bilinci bu yaşlardan başlar. Konusu ayrı bir önem taşıyan bu yarışmanın çocuklarımıza kentlilik bilinci aşılayacağını düşünüyorum. Çünkü bu duygu bu yaşlarda başlar. Kenti ve içinde yaşadığı evi tarif eden onun ne olduğunu bilen öğrencilerimiz ileri yıllarda kentine sahip çıkacaktır. Çocuklarımıza bu imkanı tanıyan Büyükşehir´imize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DEPREMİ DÜŞÜNMÜŞ
Yarışmada birinci olan 7. Boru İ.Ö.O öğrencilerinden Tuğçe Koçer, resmi yaparken, depremi düşünerek binaları iki kat çizdiğini söyledi. Resmi yorumlayan Başkan Karaosmanoğlu, Tuğçe´yi kutladı. Deprem bilincinin yeni nesillerde daha etkin olarak yaşadığını belirten Karaosmanoğlu, “Bize ilerde senin gibi düşünen belediye başkanları lazım” dedi. Daha sonra resimleri dereceye giren öğrencilere para ödülleri verildi.

ÖDÜL ALAN ESERLER
Birincilik Ödülü : Tuğçe Koçer (7. Boru İ.Ö.O.-5/A) 750 YTL
İkincilik Ödülü : Tuğçe Aydalga (Özel Atafen İ.Ö.O.-5/B) 500 YTL
Üçüncülük Ödülü : Zeynep Levend (Özel KYÖD İ.Ö.O.-5/A) 300 YTL
Dördüncülük Ödülü : Burca Tekin (Türkan Dereli İ.Ö.O.-5/A) 200 YTL
Beşincilik Ödülü : Çağla Karaman (50 nci İ.Ö.O.-5/B) 150 YTL


Mansiyon
Birincilik Mansiyon : Emine Tuaç (Muhammer Aksoy İ.Ö.O.-5/B) 100 YTL
İkincilik Mansiyon : Beyza Akal (Ulugazi İ.Ö.O.-5/E) 75 YTL
Üçüncülük Mansiyon : Sebahat Kocaman (Mehmetçik İ.Ö.O.-5/A) 50 YTL


Jüri Özel Ödülü
Birincilik Ödülü : Cansu Ökmen (Özel KYÖD İ.Ö.O.-5/A)
İkincilik Ödülü : Sümeyye Balkaya (Türk Pirelli İ.Ö.O.-5/C)
Üçüncülük Ödülü : Damla Baş (Özel Atafen İ.Ö.O.-5/B)
Dördüncülük Ödülü : Hande Nur Lort (Saraybahçe İ.Ö.O.-5/A)
Beşincilik Ödülü : Elanur Atalay (75 nci Cumhuriyet İ.Ö.O.-5/A)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!