‘Kalite ruhunu yakalamalıyız´

Karaosmanoğlu Fen İşlerinin teknik ekibinden İspanya gezisiyle ilgili brifing aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosamonoğlu, Fen İşleri Daire Başkanlığı mimar ve mühendislerinden oluşan heyetin geçtiğimiz hafta İspanya´da gerçekleştirdiği inceleme ve temaslarıyla ilgili olarak bir brifing aldı. Seka Park Otel´de gerçekleşen ve İspanya´ya giden heyetin de hazır bulunduğu brifingi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman verdi. Başkan Karaosmanoğlu için verilen brifinge Başkan Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Fen İşleri Daire Başkan Yardımcısı Ali Alparslan da katıldı.

TEKNİK ADAMLAR BİLGİ VERDİ
Başkan Karaosmanoğlu, brifing sırasında İspanya´ya giden teknik personelle bir süre izlenimleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Teknik heyet ziyaret ettikleri şehirlerde gördükleri ve Kocaeli´ne adapte edilebilecek çalışmalarla ilgili olarak Başkan Karaosmanoğlu´na bilgi aktardı.

 

TURİSTİK GEZİ OLMAMIŞ
Büyükşehir mimar ve mühendislerinin gözlemlerinden etkilendiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Görüyorum ki bu turistik bir gezi olmamış. Teknik arkadaşlar bu gezilerden kendi şehirleri ve mesleki birikimleri adına önemli notlar edinerek dönmüş. Bunu görmek beni gerçekten çok mutlu etti” dedi.
Bu tip gezilerle teknik personelin bilgi ve mesleki ufuklarının gelişmesini hedeflediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Avrupa´daki mimar ya da mühendisin eğitim anlamında Türkiye´deki mimar ya da mühendisten bir farkı yok. Sadece onlar, alt ve üst yapıda en üst kaliteyi yakalamışlar. Kocaeli olarak bizim de bunu örnek almamız ve kalite standardını en üst seviyeye çekerek diğer illere örnek olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İYİ BİR FIRSAT OLDU
Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman da, gezi sebebiyle Avrupa kentlerindeki mimari ve üst yapı anlayışını, kullanılan malzemeleri yakından inceleme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

FEN İŞLERİ TEKNİK EKİBİ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ile birlikte bir haftalık ispanya gezisine katılan teknik heyet şöyle:

1- Tahir AKMAN   İnş. Müh. - Fen İşleri Daire Başkanı
2- Hasan GÜZEL   İnş. Müh. - Yol ve Sanat Yapıları Koord.
3- Dudu KESKİN   Elk. Müh. - Etüt Proje Şube Müdürü
4- Elçin KÖSE   Mimar - Bina İnşaatları Kontrol Şefi
5- İmran AYDEMİR  İnş. Müh. - Proje ve Keşif Düz. Şefi
6- Eşe EREĞLİ   Mimar - Köy Hizmetleri Yol Şefi
7- Şebnem GENÇ  İnş. Müh. - Kontrol Mühendisi
8- Murat BALABAN  İnş. Müh. - Kontrol Mühendisi
9- Kadir KANDEMİR  İnş. Müh. - Kontrol Mühendisi
10- İsmail Hakkı ACAR İnş. Müh. - Proje Müdürü (Yüksel Proje)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!