Kaçak yapı yapana 5 yıl hapis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerin belediye sınırları içine alınması ile birlikte, uygulanacak olan imar uygulamasını, köy muhtarlarına anlattı.

Belediye binasında düzenlenen toplantıda uyarılan muhtarlara, imar uygulamasına geçildiği, yeni yasaya göre kaçak inşaat yapanların 5 yıl hapis cezası istemi ile yargılanacağı söylendi.

KÖYLERDE İMAR UYGULAMASI BAŞLADI
Uygulamaya konulan 5216 sayılı yasa ile İstanbul ve Kocaeli illerinde, bütün köylerin Büyükşehir sınırları içine alınması, illerin tamamında imar uygulamasını başlattı. Artık köylerde isteyen herkes istediği gibi ev yapamayacak. Köyünde ev yapmak isteyenlere, Büyükşehir Belediyesi`nden ruhsat almak zorunluluğu getirildi. Köylerinde imar uygulaması kapsamına alındığını anlatmak için, Kocaeli`nin köy muhtarları ile iki gün süreyle toplantılar düzenlendi.

MUHTARLAR UYARILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Saonu`nda düzenlenen muhtarlar toplantısının ilk gününde 84, ikinci gününde ise 100 muhtar toplantıya katıldı. Muhtarlara yeni imar yasası ile ilgili olarak İmar işlerinden sorumlu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, yeni yasa ile ilgili olarak muhtarlara bilgi verdi. Soydabaş, yeni yasa ile köylerde yapılacak her türlü yapının, Büyükşehir Belediyesi`nden ruhsat alınarak yapılması gerektiğini belirterek, “Eğer bu yapılmazsa, yasaya aykırı olarak kaçak yapılaşmanın cezası uygulaması yapılacak. Yani kaçak ev yapanların hem yaptığı ev mühürlenecek, hem 5 yıl hapis cezası ile yargılanacak. Köylerde imar ekiplerimiz tarafından sürekli denetlenecek, gelen ihbarlar değerlendirilecek” dedi.

İNŞAAT YAPAN RUHSAT ALACAK
Yeni yasa ile birlikte, eskiden muhtarların verdiği ev yapma izni tamamen tarih oldu. Toplantıya, merkez, Derince, Körfez, Gölcük, Gebze, Karamürsel ve Kandıra`dan toplam 184 muhtar katıldı. Ayrıca kaçak yapılan binalara TEDAŞ ve İSU tarafından hizmet verilmeyeceği ifade edildi. Muhtarlar, yeni yasanın sıkıntı yaratacağını, köyler için örnek projeler hazırlanması gerektiğini savundu.
Köylülere mağdur etmemek için çalışma yaptıklarını belirten Mustafa Soydabaş, “Kandıra`nın kuzeyi ve Taşköprü yöresinde organik tarım yapılması için çalışmalarımız var. Bu çalışmaların amacı köylülerimizin gelirlerini artırmak ve köylerden şehre göçü önlemek. Siz muhtarlar bizim ortağımızsınız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!