İzmit´in yeni sahili

Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Sahilini yeniden canlandırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez manzarası ile insanı adeta büyüleyen Başiskele mevkiinde, bahar aylarında başlattığı sahil düzenleme çalışmalarını tamamlamak üzere. Yepyeni bir kimliğe bürünen Başiskele sahili, eski ve canlı günlerine dönüş yapmaya aday.

TAMAMLANMAK ÜZERE
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda önemli mesafe alındı. Sahil dolgu işi sona eren, yürüyüş yolları ile oyun grupları tamamlanma aşamasına gelen sahilde, çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Sahil parkına kurulacak kafe ile bölgeye gelenlerin ihtiyaçları da karşılanacak.

EŞSİZ KÖRFEZ MANZARASI
Başiskele Sahil Parkı, sadece o bölgede oturanların değil, özellikle yaz aylarında soluk almak, dinlenmek, eşsiz Körfez manzarasını seyretmek ve biraz da denize girmek isteyenlerin adresi olacak. Baş iskele kavşağının uç noktası ile Seymen´deki askeriye sınırı arasındaki alanı kapsan bölgedeki çalışmalar, önümüzdeki ay içinde tamamlanacak.

ÖLÜ BİR BÖLGEYDİ
5 dönümü sahil olmak üzere yaklaşık 15 dönümlük alanı kapsayan Başiskele bölgesi, uzun yıllar kimsenin yüzüne bakmadığı, ölü bir alan olarak kalmıştı. Yakın bir zamanda ise halka açık ve canlı bir bölge haline gelecek olan Başiskele sahilinde kumsal da yer alacak. Bölgeye araçla rahat ulaşımı sağlayabilmek amacıyla, Eski Gölcük Yolu kavşağı birleşimine genişçe bir cep yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!