İzmit Hali´ne bir katkı daha

Büyükşehir, hal çatısının eskiyen bölümlerini yenileyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Haline yatırım yapmaya, hal binasının eksikliklerini gidermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak İzmit Sebze ve Meyve Halinin uzun bir süredir akan çatısını tamir ettirmek için kolları sıvadı.

İHALESİ TAMAM
Söz konusu çalışma için SEKA´da bulunan Fen İşleri Daire Başkanlığında ihaleye çıkıldı. 9 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 128 bin 551 YTL ile Düzle İnşaat verirken, en yüksek teklif 299 bin 746 YTL Candeniz firmasından geldi. İhale dosyalarının incelenmesinin ardından kazanan firma açıklanarak sözleşme yapılacak. İhaleyi kazanan firma ise yer tesliminden 4 ay içinde çalışmayı tamamlayacak.

GALVENİZ VE POLİKARBON
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, mevcut çatı malzemesinin eternet olduğunu, yerine ise galvaniz oluklu sac ile polikarbon esaslı çatı örtüsü kullanacaklarını söyledi. Yetkililer ayrıca, çatı onarımı nedeniyle hal esnafını mağdur etmemek için çalışmaları bölüm bölüm gerçekleştireceklerini ifade etti.

KARPUZ VE PATATES SATIŞ YERLERİ
Büyükşehir Belediyesi, hal esnafları için daha önce yıllardır yapılamayan Karpuz Satış Alanını inşa etmiş, patates-soğan satıcıları için de ayrı bir bölümün inşaatına başlamıştı.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ