İZAYDAŞ´tan “şüpheli varil” operasyonu

İstanbul´da gömülü bulunan varilleri, fabrikanın uzmanları inceledi

Kocaeli`nin sağlıklı ve temiz bir çevrede nefes alması için çalışan İZAYDAŞ, sınırları dışındaki bölgelerin ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Tesisin uzman yetkilileri, geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Kartal ilçesine bağlı Orhanlı beldesinde gömülü bulunan varillere müdahale etti.

 

NUMUNELER ALINDI
Bölgeyi incelemeye alan ekipler, keskin bir koku yayan varillerin içindeki maddeyi tahlil edebilmek için örnekler topladı. Tehlikeli madde uzmanları tarafından büyük bir çoğunluğu toprak altında bulunan ve üzerinde metilen klorid etiketi bulunan varillerden toplam 10 adet numune alındı. Örnekler tahlil yapılmak üzere İZAYDAŞ tesislerine götürüldü. Varil operasyonuna Orhanlı Belediyesi zabıta ekipleri ile jandarma kuvvetleri de eşlik etti.

 

KOCAELİ İLE SINIRLI DEĞİL
Yetkililer, Türkiye`nin tek lisanslı atık yakma tesisi olan İZAYDAŞ`ın sorumluluk alanının sadece Kocaeli ile sınırlı olmadığını, kendisine ihtiyaç olan her yerde hizmet verdiğini kaydetti. Tesis yetkilileri ayrıca bölgeden alınan numunelerin de en kısa sürede incelenerek kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!