İtfaiyecilerimiz gümüşte kaldı

İtfaiye Olimpiyatları bitti, genel klasmanda Milli Takımımız ikinci oldu

Balkan ülkeleri arasında bu yıl üçüncüsü yapılan İtfaiye Olimpiyatları`nda genel klasmanda Türk Milli Takımı gümüş madalya kazandı. Kocaeli`nde gerçekleşen ve 4 gün süren Olimpiyat`ta 4 branşta toplam 7 ülkeden 76 sporcu yarıştı.

7 ÜLKEDEN 76 İTFAİYECİ
Her iki yılda bir gerçekleştirilen ve ilki Yunanistan, ikincisi Bulgaristan`da yapılan İtfaiye Olimpiyatları`na bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Olimpiyatların ilk gününde Uluslararası Yangın Önleme, Kurtarma Servisleri, Afet Önleme Emniyet ve Güvenlik Fuarı açıldı. İkinci gün başlayan oyunlarda Türk Milli Takımı`nı Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya itfaiyecilerinden oluşan 15 itfaiyeci temsil etti. İtfaiye oyunlarına Türkiye ile birlikte Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan Karadağ katıldı.

MİLLİ İTFAİYECİLERİMİZİN BAŞARISI
Spor oyunları itfaiyeciler arasında iki gün süreyle büyük çekişmelere sahne oldu. Türk Milli İtfaiyecileri Kocaeli`nde 10 gün süreyle antrenman yaparak hazırlandıkları oyunlarda, beklenenden daha üstün başarı gösterdi. Millilerimiz ilk gün 100 metre Engelli Koşu dalında üçüncü, 4x100 Metre Engelli Koşu dalında ikinci, ikinci gün yapılan Kuleye Merdivenle Tırmanma dalında üçüncü, Motopomp ile Hedefe Su İsabet Ettirme dalında birinci oldu. Yapılan genel klasmanda Romanya altın madalyaya ulaşırken, Türkiye gümüş madalya kazandı. Bronz madalya ise Makedonya`nın oldu. Sırbistan Karadağ ise en centilmen takım seçildi.

BAŞKAN`DAN ÖVGÜ
Çeşitli yangın söndürme tatbikatlarının yapıldığı 4 günlük süre içinde, itfaiyeciler seyredenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Yaklaşık 200 gözlemcinin de hazır bulunduğu Olimpiyatların madalya töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, itfaiyecilerin insan hayatını kurtarmak için canları pahasına görev yaptığını belirterek, “Bazı mesleklerde insan kendi canı pahasına da olsa başkasının hayatını kurtarmakla yükümlüdür. İtfaiyecilik işte böyle bir iştir. Bu iş ancak severek ve özveri ile yapılabilir. İtfaiyecilik mesleğini kamuoyuna ve insanlara sevdirebilmek için iki yılda bir yapılan Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatları`na ev sahipliği yapmaktan ve siz misafirlerimizi ağırlamaktan çok büyük onur duyduk” dedi.

2007`DE BOSNA HERSEK EV SAHİBİ
İtfaiye Olimpiyatları sırasında yapılan dostluk yürüyüşü ve Körfez`de deniz gezisi, olimpiyatlara katılanları mutlu etti. Yeni oyunlar 2007 yılında Bosna Hersek`te yapılacak.

100 METRE ENGELLİ KOŞU
1. Bulgaristan
2. Romanya
3. Türkiye

4X100 METRE ENGELLİ KOŞU
1. Romanya
2. Türkiye
3. Sırbistan Karadağ

KULEYE MERDİVENLE TIRMANMA
1. Bulgaristan
2. Romanya
3. Türkiye

MOTOPOMP İLE HEDEFE SU İSABET ETTİRME
1. Türkiye
2. Romanya
3. Makedonya

EN CENTİLMEN TAKIM
Sırbistan Karadağ

GENEL KLASMAN
1. Romanya
2. Türkiye
3. Makedonya

Bizi;
sosyal medyada takip edin!