İtfaiye konferansına Japon desteği

Büyükşehir, Uluslar arası İtfaiye Konferansı´na, kendini unutmayan “dostlarını” da çağırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyecilik Haftası çerçevesinde biri Balkan ikisi uluslar arası düzeyde olmak üzere gerçekleştireceği organizasyonlarında Japon dostlarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Karaosmanoğlu`nun talimatıyla bugün gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Yangın ve Felaket Önleme Konferansı`na başkanlık etmesi için Uluslar arası İş Birliği ve Eğitim Akademisi 2. Başkanı Yoshikazu Nokohoma`yı davet etti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca konferansta konuşma yapması için Japonya Hükümeti Afet Yönetimi Genel Müdürü Osamu Yoshımura`yı da Kocaeli`ne çağırdı.

AFKOM HAZIRLIĞI
Daveti kabul eden Japon heyet dün ulaştığı Kocaeli`nde ilk olarak Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya geldi ve konferansa çağırılmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu da, projesi hazır olan Afet Koordinasyon Merkezi konusunda Japonya`nın desteğinin önemine değinerek, söz konusu proje üzerinde ortak çalışma yapmak istediklerini ifade etti.

SANATIN BİRLEŞTİRİCİLİĞİ
Görüşmede Japon ressam Manika Nagare de hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük depreminin ardından 2002 yılında gerçekleştirilen “Ruhun Gıdası Projesi`nde” de yer alan Japon ressama özel ilgi göstererek, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi`nin bu yıl sezona Nagare`nin eserleriyle start verdiğini hatırlattı. Japon sanatçıların eserlerinin Kocaeli`nde sergilenmesinin kente önemli katkı sunduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Coğrafi olarak uzağız. Ancak sanatsal etkinliklerle daha da yakınlaşacağımız inancındayım” dedi. Karaosmanoğlu ayrıca, yaşanan depremler nedeniyle Türk ve Japon halklarının birbirine yakınlık duyduğunu söyledi.

İKİ ZİYARET DAHA
Japonya Hükümeti Afet Yönetimi Genel Müdürü Osamu Yoshımura bu ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ile Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan`ı da makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede olası afetlerin yaşanması durumunda Japonya ve Türkiye arasındaki yardım işbirliği konuları da ele alındı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!