İşte iş kurmanın püf noktaları

KO-MEK´te genç girişimcilere ışık tutacak bir seminer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen İş Kurma Eğitimi Semineri, Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde başladı. İş kurmanın püf noktalarının anlatıldığı 5 günlük seminer, özellikle bayanlardan yoğun ilgi görüyor.

HANGİ KONULAR?
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Danışmanı Atilla Başar tarafından verilen seminer oldukça detaylı. Sırasıyla iş planı hazırlanması, fizibilite çalışmalarının yapılması, pazar araştırması, pazarlama planı, teknik bilgiler, yönetim ve organizasyon, finansal tablolar, girişimcinin bilmesi gereken temel muhasebe bilgileri konularının ele alınacağı seminerde, katılımcıların soruları da yanıtlanıyor.

KOCAELİ İÇİN ÖNEMLİ
Seminer hakkında bilgi veren Atilla Başar, Kocaeli gibi gelişmiş bir sanayi kentinde bu projenin çok önemli olduğunu ifade etti. Başar, “İnsanlarımızı girişimcilik konusunda ne kadar bilgilendirirsek, iş hayatımız da o oranda gelişecektir” şeklinde konuştu.
Beş gün boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek 30 saatlik seminere toplam 37 kursiyer katılıyor. Seminere katılanlara dersler sonunda ayrıca sertifika verilecek.

 

PAZAR ARAŞTIRMASI ÖNEMLİ
İşte girişimci danışmanı Atilla Başar`ın ağzından iş kurmanın püf noktaları:
• Önce hangi sektörde iş yapılacağı kesin olarak kararlaştırılmalı.
• Ekonomik olarak işin yapılabilirliği tespit edilmeli.
• Nasıl bir işletme kurulacağı (Büyük, orta veya küçük ölçekli) belirlenmeli.
• İyi bir pazar araştırması yapılmalı, satışa sunulacak ürün ve alıcı kitlesi planlanmalı.
• Bir ay ya da yıl içindeki iş hacmine göre gerçekçi satış tahminleri yapılmalı.
• İşletme kuracak kişinin güçlü bir iletişimi olmalı.
• Kısa, orta ve uzun vadede planları yapmalı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!