“İşsizliğin ilacı nitelikli iş gücü”

Başkan Vekili Şeker İstihdam Fuarının açılışında konuştu.Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen Kocaeli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 2006, bugün Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezinde başladı. Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker

Başkan Vekili Şeker İstihdam Fuarının açılışında konuştu.



Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen Kocaeli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 2006, bugün Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezinde başladı. Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, istihdamın ancak vasıflı iş gücü ile artacağını söyledi.



İKİ GÜNLÜK FUAR
Firmalarla nitelikli iş gücünü buluşturmak, bu alandaki açığın karşılanması ve planlanmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen iki günlük fuarın açılışına ilgi hayli yoğun oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda davetli açılışta hazır bulundu.

GELİŞEN TEKNOLOJİYİ TAKİP
Törenin açılışında konuşan İşkur İl Müdürü Ahmet Canımova insan kaynaklarını önemine değinerek istihdamda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Kishali ise üniversite gençliğinin istihdamda sorunlar yaşamaması için gelişen teknolojiyi özümsemesi ve genel kültür olarak kendilerini donatması gerektiğini söyledi.



ŞEHİR PLANCISI, MİMAR…
Kishali´den sonra kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker da, işsizliğin ilacının nitelikli iş gücü olduğunu ifade etti. Her gün yüzlerce vatandaşın Büyükşehir Belediyesine iş için müracaat ettiğini dile getiren Şeker, “İşçi sayımız olması gerekenden fazla. Bu nedenle biz vasıfsız işçiye ihtiyaç duymuyoruz. Ama şehir plancısı ve mimara olan ihtiyaç, her zaman artıyor. Vasıflı, uzman, kendini yetiştirmek eleman bulmak çok zor” dedi.

“KOMEK ALTIN BİLEZİK”
Büyükşehir Belediyesi olarak işsizliği azaltmak amacıyla meslek edindirme kurslarını faaliyete geçirdiklerini belirten Şeker, “KO-MEK ile kursiyerlerimizin koluna altın bileziği takmak istiyoruz. Bugüne kadar 20 bin kursiyerimiz meslek sahibi oldu. İşkur İl Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz kısa adı KİGEP olan Kişisel Açınım ve Yerel İstihdam Geliştirme Projesi, bölgemizde istihdamın önündeki engellerin kalkması, kalıcı ve sürekli hale gelmesi açısından son derece önemli” dedi. Şeker ayrıca öğrencilerin doğru bilgilenmeleri ve doğru birimlerde staj yapmalarının önemine değindi.

KEKİLLİ´NİN KONSERİ YARIN
Protokol üyeleri konuşmaların ardından fuarın kurdelesini gezerken, standları da bir süre dolaştı. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ ile İZGAZ´ın da stand açtığı fuarda yarın saat 14.00´te Murat Kekilli´nin konseri yer alıyor. 

Kocaeli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 2006 Canlı Kamera Görüntüsü için tıklayınız

Bizi;
sosyal medyada takip edin!