“İşini iyi yapamayan ihale alamaz”

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir´in müteahhitlerini uyardı:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`ne iş yapan müteahhit firmaların yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda firmalarla ilgili sıkıntılarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu sert açıklamalar yaptı: “İşini iyi yapan, kaliteli yapan, vatandaşın memnuniyetini sağlayan benimle çalışır. Bunları yapamayan bizden ihale alamaz.”

BİR TAKIM SIKINTILAR VAR
Çeşitli hizmetlerini ihale yoluyla temin eden başta Fen İşleri, İmar, AYKOME, Çevre Daire Başkanlığı, İSU, İZGAZ ve İZAYDAŞ olmak üzere Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı yetkililerin de hazır bulunduğu toplantı, meclis salonunda yapıldı. Toplantıda belediyenin hizmet anlayışını özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu kent bizlerden daha çok ve büyük hizmetler bekliyor” dedi. Karaosmanoğlu sert uyarılarda bulunduğu toplantıda müteahhitlere özetle şöyle hitap etti:

KALİTEYİ YAKALAYAMIYORUZ
İSU, İZGAZ ve Fen İşleri ile şu ana kadar ortaya koyduğunuz eserler beni tatmin etmiyor. Özlediğim, beklediğim Kocaeli`ne hitap etmiyor. Hiçbir şey mazeret değil. Ülkemizde ve ilimizde öyle tarihi eserler var ki, hala dimdik ayakta. Biz bugün yaptığımız işlerde bu kaliteyi yakalayamıyoruz. Teknolojimizden önce ahlakımız erozyona uğradı galiba.

KENDİNİZE GELİN
Lütfen kendinize gelin. En küçük bir taviz vermeyeceğiz. İhaleleri alırken hesabınızı kitabınızı ona göre yapın. Kaliteli iş yapmayan müteahhitlerle yollarımız ayrılacak. Bize kaliteli iş yapacak insanlar lazım. Yaptığımız yollar Türkiye`nin değil, Avrupa`nın en güzel yolu olmalı. Ben bunu istiyorum. Bunu yapamayacak müteahhit benden iş beklemesin. Ben biliyorum, benim müteahhidim Avrupalı müteahhitten kat ve kat üstündür. Yeter ki kendimize güvenelim, doğruda ısrar edelim.

PARALARINI HEMEN VERİN
Açıkça söyleyeyim, ihalelerimizi Kocaelili iş adamlarının alması beni memnun eder. Ama ihaleyi kim alırsa alsın, benim önem verdiğim şey kalitedir. İşini layıkıyla yapan müteahhitleri tebrik edeceğiz. Hatta spor müsabakalarındaki şampiyonlar gibi onlara madalya vereceğiz. Böyle olan arkadaşlarımız başım gözüm üstüne. Bu arkadaşlarımızın parasını, işi biter bitmez, bir saat bile bekletmeden verin diye talimat verdim.

EN ÇOK KIRIM YAPANA DEĞİL
Hiçbir arkadaşıma ‘Kırım neden az oldu?` diye sormadım. Sadece ihale dosyasını iyi inceleyin diyorum. Ancak ortaya çıkan bu tablo nedeniyle artık en çok kırım yapana değil, işini alnının akıyla yapabileceklere sahip çıkacağız. En az kırımı yapana değil ama, bunun mutlaka bir ortalaması olacak. Benim beklentim, işin en güzel şekilde ve en kısa sürede tamamlanması. Çünkü bizim çarçur edecek paramız yok.

VATANDAŞI MEMNUN EDELİM
Bizim müşterimiz vatandaştır. Bizim marketimizin müşterisi Kocaeli halkıdır. Ben de müşterinin memnuniyetini arzu ediyorum. Sokakta yaşayan insanları çileden çıkaran çalışma istemiyorum. Halkı yani müşterimizi memnun eden müteahhitlerle çalışmak istiyorum. İşini iyi yapmayanlarla benim işim var.

GEREKİRSE 3 VARDİYA ÇALIŞIN
Nüfusun yoğun olduğu yerlerde daha dikkatli çalışmamız gerekir. Vatandaşı üzmeden ve kırmadan bir an önce işimizi bitirip oradan çıkmalıyız. 3 günde çıkacağımız yerden 30 günde çıkmayalım. İşlerimize gerekli hassasiyeti gösterelim, gerekirse 3 vardiya çalışalım. Kocaeli`nde özellikle alt yapı çalışmaları nedeniyle kimsenin vatandaşa sıkıntı çektirmeye hakkı yok.

YAKINLARIMLA ASLA İŞ YAPMAYIN
Arkadaşlar şunu açıklıkla söylüyorum, benim yakınlarımla asla iş birliği yapmayın. Benim en yakınım işini en güzel yapandır.

Benim yakınlarım zaten bu işlere bulaşmaz. Belediyede benim çocuklarımın, kardeşlerimin işi yoktur.

Aracı olmak isteyenler de çıkabilir. Siz bunlara da inanmayın, itibar etmeyin. Adam kayırmak veya aracı olmak için bana gelmeyin. Ekibime de gelmeyin.

İHALELERDE PARTİ TANIMAM
Ben bir partiden seçildim, teşkilatlarım var. Ama benim işim ayrı. İş alırken parti teşkilatını tanımam. Ben sadece kaliteli işten anlarım. Başkanın yakını, başkanın partilisi yok. Bizim partimizde işini en güzel yapan insan, bizim en değerli insanımızdır.

Bugüne kadar hiçbir bakandan, siyasiden ‘Şu ihaleyi şuna verin` diye bir teklif almadık. Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, partililerimiz hiçbir ticari işe aracı olmadı. Müteahhit arkadaşlarımızdan bugüne kadar bana gelen de olmadı. Çünkü biz sistemimizi kurduk.

PARAMIZLA REZİL OLMAYIZ
Başkan Karaosmanoğlu`nun ardından kürsüye çıkan Genel Sekreter Münir Karaloğlu de yeni İhale Kanunu hakkında bilgi verdi. Her firmanın bu kanunu iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, “Kaliteli iş, kaliteli parayla oluyor. Fazla kırımla alınan ihaleleri yapanların nasıl kıvrandıklarını görüyorsunuz. Ucuz ve kalitesiz yapılan işler, ileride bize daha da pahalıya mal oluyor. Müteahhit arkadaşlar; bizim paramızla rezil olmaya niyetimiz yok. Müteahhitlerimiz işe başlama ve bitirme tarihini taahhüt etmeden çalışmaya başlamasın” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş da 17 Ağustos depreminde ortaya çıkan manzaranın, yapım işlerinin iyi ve kaliteli olarak gerçekleştirilmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!