İş barışına AB desteği

İşçi ve işveren arasında köprü vazifesi görecek olan proje hayata geçiyor

İşveren sendikası ile işçi sendikaları arasındaki diyalogu kurmak ve iş görüşmelerinin demokratik ortamda yapılmasını sağlayarak, çözüm üretmek amacıyla Yerel-Sen ve Hizmet-İş tarafından gerçekleştirilen “Yerel-İş Barışı” projesi basına tanıtıldı.

98 BİN YTL´LİK PROJE
 
AB hibe fonu destekli proje Antikkapı´da düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Hizmet–İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, Bölge Çalışma Müdürü Ethem Şahin ,Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, Yazı İşleri Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu , Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, Başkan Danışmanı Erkan Ayan ve Hizmet İş sendikası Kocaeli Başkanı Mustafa Taştekin katıldı. Toplam 98 bin YTL bütçeli projenin yüzde 90´ının AB fonlarından karşılanacağı belirtildi.

SENDİKACILIK DEĞİŞTİ

İşveren ile işçi arasındaki iş barışını sağlamak amacıyla geliştirilen projede, Yerel- Sen ile Hizmet-İş Sendikası taraf olurken, Büyükşehir Belediyesi iştirakçileri arasında yer aldı. Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, günümüzde sendikacılığın değiştiğini belirterek, “İşçi ile işveren kavgası, bindiğiniz dalı kesmek demektir. Kesmemek için anlaşma ortamı sağlanarak, ortak çıkarlar doğrultusunda buluşmak gerekli. Müzakerelerin kavgasız devam etmesi, barış içinde sonuçlanması gereklidir. Bu proje ile işçi, işveren arasındaki barış diyalogu sağlanacaktır” dedi.

KAVGA DEVRİ BİTTİ

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, kavga etmeden, anlaşarak görüşmeleri sonuçlandırmak için çalıştıklarını, anlaşmaların hem işverene hem işçiye yarar sağlayacağını söyledi. Aslan, “Kavga bugüne kadar kimseye yarar sağlamamıştır. İşçi, işveren kavgaları bu proje sayesinde tarih olacaktır. Çünkü, taraflardan birinin zarar görmesi, diğerini de etkilemektedir. Sosyal barış projesi ile toplu sözleşmelerde rahatlık sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLECEK

AB destekli proje kapsamında, hem işveren, hem işçi sendikaları, uzlaşma konusunda eğitim seminerlerine tabi tutulacak. Yapılacak çalışmalarla sendikacılığa yeni boyutlar kazandırılacak, işveren işçi konusunda, işçiler ise işveren konusunda eğitime tabi tutulacak. Projenin asıl hedefi ise işçi ile işveren arasında köprü oluşturmak olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!