İmar´dan “ortak uygulama” semineri

44 belediyenin uygulama farklılıkları, Büyükşehir´de ele alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imarla ilgili yönetmeliklerdeki uygulama farklılıkları, Büyükşehir Belediyesi`nde masaya yatırıldı. Bu amaçla düzenlenen seminerde bir araya gelen 44 belediyenin konuyla ilgili yetkilileri, sorunları ve çözüm yollarını konuştu.

 

YÖNETMELİKLER KONUŞULDU
İmar Daire Başkanlığı`nca organize edilen, “İmar Mevzuatı ve Yönetmeliklerin Uygulanması” başlıklı seminer, Büyükşehir Meclis Salonu`nda yapıldı. Sırasıyla İmar ve Ek Otopark Yönetmeliği, Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Kontrolü Yönetmeliği ve İmar Planı ile ilgili yönetmeliklerin ele alındığı toplantıda, uygulamada ortaya çıkan sorunlar değerlendirildi.

“SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ”
Seminerin açılışında konuşan İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, “1 Şubat 2005 tarihinde yürürlüğe giren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ve 15 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren Otopark Ek Yönetmeliği ile ilgili olarak geçen süre içinde uygulamalarda meydana gelen sorunları değerlendireceğiz. Büyükşehir`den çıkan tüm yönetmeliklerle ilgili olarak bir bütünlük sağlamalıyız. Uygulamadaki sorunları açık açık ortaya koyup, bu sorunların çözümü noktasında birlikte çalışmalıyız. Aksi taktirde başarıya ulaşamayız” dedi.

SUNUMLAR YAPILDI
İlçe ve ilk kademe belediyelerinin teknik elemanları, Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, serbest mimar ve mühendislerin katıldığı iki günlük seminer, İmar ve Planlama Müdürlüğü yetkililerinin sunumu ile devam etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!