İlk Hacı Kafilesi dualarla uğurlandı

Başkan Karaosmanoğlu, Anıtpark`ta düzenlenen hacıları uğurlama törenine katıldı

Hac görevini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan´a gidecek olan ilk hacı kafilesi Kocaeli´nden yola çıktı. 320 hacı adayından oluşan kafile, İzmit Anıtpark´ta düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Kocaeli İl Müftüsü Hikmet Kutlu, din görevlileri ve hacı adaylarının aileleri katıldı.

Kocaeli kafilesi ile tek tek ilgilenen ve vedalaşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah tekrar sevdiklerinize kavuştursun, yolunuz açık olsun bizlerden o diyara selam götürün” dedi.

ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN
Hacı adaylarının Allah´ın misafirliğine gittiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler sizleri uğurlamaya geldik. Allah yolunuzu açık etsin. Hac ibadetini yaparken sizlere kolaylıklar diliyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Hac´ın bir anlamda sabır yolu olduğunu belirterek “Hac görevinizi yerine getirirken bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ama orada kuracağınız dostluklar ve hoşgörü ile tüm zorlukların üstesinden geleceğinize inanıyorum” dedi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADILAR
Kocaeli İl Müftüsü Hikmet Kutlu dua ederek hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını diledi. Müftü Kutlu “İslam´ın 5 şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek etmek üzere mukaddes bir yolculuğa çıkıyorsunuz” dedi.

Uğurlama töreninde hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları ve zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!