İlimize dev bir spor salonu

Başkan Karaosmanoğlunu ziyaret eden Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri yer talebinde bulundu.

2010 yılında ülkemizde düzenlenecek 16. Dünya Basketbol Şampiyonasına hazırlanan Türkiye Basketbol Federasyonu, ülke genelinde uluslar arası standartlarda tesisler inşa etmek için kolları sıvadı. Bu konuda yerel yönetimlerden de destek isteyen Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştü.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN
Türk basketbol tarihinin en büyük organizasyonu için çalışmalara başlayan TBF yöneticileri, taleplerini iletmek üzere Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya gelen Türkiye Basketbol Federasyonu ve Avrupa Basketbol Federasyonu 2. Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Yayla ve Başkan Danışmanı Yaşar Memati proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ARSA İSTEDİLER
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası vesilesiyle ülke genelinde tesisleşmeyi artırmak, alt yapı imkanlarını güçlendirmek ve basketbol sporunu sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen TBF Başkanı Turgay Demirel, bu amaçla büyük şehirlerde 5-10 bin kişilik uluslar arası standartlarda spor salonları inşa etmek istediklerini ifade etti. Bunun için yerel yönetimlerden sadece arsa talep ettiklerini, yapım maliyetlerini ise kendilerinin karşılayacağını vurgulayan Demirel´e, Başkan Karaosmanoğlu´nun yanıtı olumlu oldu.

BAŞKANDAN DESTEK
Alt yapıya büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli bu konuda oldukça mahrum bırakılmış. Bu gerçekten hareketle Büyükşehir Belediyesi olarak tesisleşme konusuna ağırlık verdik. Size de gereken desteği vermeye hazırız. Arkadaşlarla görüşmelerimizi yaptıktan sonra birkaç alternatif yer belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“1. LİGDE GÖRMEK İSTERİZ”
Kocaeli´nin basketbol 1. liginde temsil edilmesini istediklerini de kaydeden Demirel ve federasyon yönetimi, “En az 1 takımla Kocaeli´ni aramızda görmek isteriz” ifadesini kullandıktan sonra, bu konuda da üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu da son olarak önümüzdeki dönemlerde Türk Basketbol Milli Takımını hazırlık kampı için ağırlamak istediklerini de belirtti.

BAŞKANA 11 NUMARALI FORMA
Ziyaretin sonunda Federasyon Başkanı Demirel, 11 numaralı Basketbol Milli Takım forması ile bir adet basketbol topunu Başkan Karaosmanoğlu´na takdim etti. Karaosmanoğlu ise konuğuna İzmit Saat Kulesi maketi ve pişmaniye verdi. Bilindiği gibi Türkiye, 2001 yılında da Avrupa Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!