İhtiyaçtan fazla fırın açılmamalı

Kocaeli Fırıncılar Odası yöneticilerini makamında kabul eden Başkan Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Fırıncılar Odası`nın Mehmet Altınay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyelerini cuma günü makamında kabul etti. Kabulde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, yeni fırınların açılması konusunda odanın görüşünün alınmasını istedi.

“İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ”
İkinci başkanı Ali Sarı, üyeler Cemil Torun, İshak Yıldırım ile denetim kurulu üyeleri Burhan Saroğlu ve Kenan Kalyoncu`nun da yer aldığı ziyarette söz olan dernek başkanı Altınay, Kocaeli`nde 500`ün üzerinde fırın olduğunu, ancak odaya üye sayısının 196 ile sınırlı kaldığını söyledi. Hijyen olmayan fırınların odalarına üye olmadıklarını kaydeden Altınay, “Fırıncılar ve belediyeler her zaman işbirliği içinde olmalı” dedi.

“HER KÖŞEYE FIRIN AÇILMAZ”
Başkan Karaosmanoğlu ise Fırıncılar Odası`nın ruhsatsız fırınları konusuna kararlılıkla yaklaşması gerektiğini ifade etti. Her köşe başında bir fırın açılamayacağını söyleyen Karaosmanoğlu, “Bir yerde fırın gerekli ise açalım. Bana da fırın açılması konusunda baskılar geliyor. Yasalara uymayan hiçbir konuya göz yummam” diye konuştu. Belediyelerin fırın açmasına karşı olduklarını da dile getiren Karaosmanoğlu, “Biz ekmek işletmecisi değiliz. Fırınlarımız halkın sağlığına uygun ekmekler üretmeli” ifadesini kullandı. Başkan ayrıca oda yöneticilerinin iş birliği taleplerine olumlu yaklaştıklarını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!