Gültepeliler, Kentsel Dönüşüm istedi

Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya gelen mahalle sakinleri, projenin kendi mahallelerinde de uygulanmasını talep etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak amacıyla İzmit Erenler ve Cedit Mahallesi`nin kesiştiği bölgede gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi`ne, Gültepeliler de talip oldu. Önceki akşam Başkan Karaosmanoğlu ve Başkan Yenice`yi ağırlayan mahalle sakinleri, “Kentsel Dönüşüm Projesi`ni burada da uygulayın. Bu millet sizi bağrına bassın” dedi.

DERNEK LOKALİNDE
Gültepe Merkez Camii Derneği lokalinde gerçekleşen, Gültepe Mahalle Muhtarı Naci Demiralp ile Fatih Mahalle Muhtarı Metin Kılıç`ın da hazır bulunduğu buluşmada, Gültepe`de yaşanan sorunlar ele alındı. Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice bölgeye Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken, muhtar Naci Demiralp gerçekleştirilen hizmetler nedeniyle başkanlara teşekkür etti, bazı taleplerini dile getirdi.

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”
Daha sonra Kentsel Dönüşüm Projesi`nin önemine değinen Demiralp, “Topçular`da, Erenler`de, Cedit`te uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi`ni burada da uygulayın. Bu millet sizi bağrına bassın. Buradaki vatandaş Kentsel Dönüşüm`ü istiyor ve her türlü fedakarlığa hazır” dedi. Demiralp`in açıklamalarından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu ise Kentsel Dönüşüm`ün özünde, kentsel yaşam kalitesini ve standartlarını yükseltmenin yattığını söyledi.

“SİYASİ RANT SAĞLAYANLAR”
Başkan Karaosmanoğlu, “İzmit`in yüksek kesimlerinde sıkıntılar var. İtfaiye veya ambulansın gireceği sokaklar çok az. Üniversiteye bağlanacak yol nedeniyle projeyi oradan başlattık. Vatandaşların önemli bir kısmı ile anlaştık. Art niyetli insanlar, vatandaşları kandırıp siyasi rant sağlamak istiyorlar. Kentsel Dönüşüm isteğiniz beni sevindirdi” yorumunu yaptı.

“BENİM EVİMİ HEMEN YIKIN”
Bu arada bölge sakinlerinden galerici Orhan Kayır söz aldı ve “Yeter ki Kentsel Dönüşüm gelsin. Artık bu şekilde yaşamaktan bıktık. Biz de düzenli bir bölge ve çevre istiyoruz, çocuklarımızın rahat yaşamasını istiyoruz. Benim 4 katlı binama karşılık sizden 2 daire istiyorum. Gelin, inceleyin ve hemen yıkın” dedi. Bu sözler karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Başkan Karaosmanoğlu, “Böyle düşündüğünüz için teşekkür ederim. Kentsel Dönüşüm en kalıcı çözümdür” ifadesini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra aynı mahallede bulunan Zeytinli Camii Derneği lokaline geçerek, burada da vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!