Gönüllerde taht kurdu

Başkan Karaosmanoğlu Alevi Derneklerinin gönlünde taht kurdu

Kocaeli`nde yaşayan Alevi Dernekleri`nin bu yılki Hacı Bektaş-ı Anma törenlerine daha rahat koşullarda katılabilmesi için lojistik destek talimatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bu jestiyle “gönüllerde” taht kurdu.

Nevşehir`in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen anma törenlerine katılan Alevi Dedesi Kazım Fidanoğlu, “Sizin verdiğiniz otobüs, çadır, yemek ve su ile Hacı Bektaş-ı Anma Törenlerine katıldık. İbadetimizi yaptık, dualarımızı ettik. O dualarımızda siz de vardınız. Bu jestinizle gönlümüzde taht kurdunuz” dedi.   

HİÇBİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK
130 kişilik Kocaeli kafilesine rehberlik yapan Alevi Dernekleri önceki gün Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu`nun sağladığı ulaşım, yemek ve konaklama gibi avantajlarla son derece rahat koşullarda ibadetlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen dernek üyeleri “İmkanlarımız diğer kafilelerden çok daha fazlaydı. Sayenizde hiçbir sorunla karşılaşmadık” şeklinde konuştu.

HACI BEKTAŞ-I ANLAMAK
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli`nin tıpkı Yunus Emre ve Mevlana gibi önemli bir felsefe ve gönül adamı olduğunu belirterek, “Ancak bu büyük insanlarımızı maalesef çok yakından tanımıyoruz, tanıtamıyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli`nin felsefesi gönüller kazanmaktır, hoşgörüdür” dedi. İbadetlerde hoşgörünün büyük önemi olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “O başka dinden bu başka dinden diye ayrım yapmak en büyük hatadır. Din, inanç sevgi işidir. Hacı Bektaş-ı Veli İslamiyeti en iyi kavrayan isimlerden biridir. Gönül adamıdır ve birçok insanın da rehberi olmuştur” şeklinde konuştu.

Öte yandan Alevi Dernek üyeleri Başkan Karaosmanoğlu`na  Mustafa Kemal Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli`nin resimlerinin bulunduğu bir de tabak armağan etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!