“Genç” Nasreddin Hoca dev çadırdaydı

Dev çadırda önceki akşam Hoca´nın gençlik hayatı sahnelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl Doğu Kışla`da kurduğu ve Türkiye`nin en büyük iftar çadırı unvanını alan dev çadırdaki etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Her akşam 2 bin 500 kişiye iftar yemeğinin ikram edildiği dev çadırın keyfini büyüklerden çok yine çocuklar çıkarıyor. Çocuklar çadırda eğlenerek öğrenmenin keyfine varıyor.

GELENEKSEL TÜRK TİYATROSU
Çocuklar için birbirinden güzel ve eğitici programlar hazırlayan Büyükşehir Belediyesi özellikle tiyatro gösterilerine ağırlık veriyor. Büyükşehir Belediyesi, çocukların geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli karakterlerinden olan Meddah, Orta Oyunu, Karagöz- Hacivat ve Nasreddin Hoca`yı tanımaları ve bu yöndeki miraslarına şimdiden sahip çıkmaları için de söz konusu karakterlerin yer aldığı tiyatro gösterilerine ağırlık veriyor.

“ZINGIRIN OYUNU”
Oyunların interaktif olması ise bu oyunlara olan ilginin daha artmasına neden oluyor. Çocuklar dün akşam da Türk mizahının duayeni olan Nasreddin Hoca ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı. Minikler, Nasreddin Hoca`nın gençlik yıllarının anlatıldığı “Zıgırın Oyunu” adlı eseri büyük beğeni izledi. Oyunu başarı ile oynayan sanatçılar da zaman zaman sordukları sorularla çocukları oyunun içine çekmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren gösteri sonunda çocuklar sevinçlerini, oyunu ve sanatçıları alkışlayarak gösterdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!