Gebze´yi yenilemeye devam

Büyükşehir, 6 ana cadde ile 2 sokak için de üst yapı ihalesine çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Gebze´ye yönelik alt ve üst yapı yatırımları durmak bilmiyor. Özellikle ulaşım konusundaki sıkıntıları rahatlatmak amacıyla köprülü kavşak, köprü ve üst geçitler inşa eden Büyükşehir, diğer yandan da mevcut yolların üst yapılarını yeniliyor.


 
HANGİ CADDE VE SOKAKLAR?
Halen ilçenin pek çok ana cadde ve sokağında yürütülen çalışmalara, yakın zamanda bir yenisi daha eklenecek. Alt yapısı tamamlanan Numan Dede, Yıldız, Kızılay, Fevzi Çakmak, Kadıoğlu, Millet Caddesi ile 1203 ve 601. Sokak baştan sona yenilenecek. Bu amaçla daha önce alt yapı eksiklikleri giderilen söz konusu cadde ve sokaklar için Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı.

8 AYDA TAMAMLANACAK
Toplam 5 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 2 milyon 266 bin YTL ile Ayhanlar firması verirken, Simge Mat 2 milyon 636 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. Dosyaların incelenmesinin ardından açıklanacak ihaleyi kazanan firma netleşecek. 8 ay içinde tamamlanacak çalışmalar kapsamında, yaklaşık 7 bin 500 ton sıcak asfalt, 7 bin 500 metre andezit bordur, yaya kaldırımlarında ise 20 bin metrekare beton parke kullanılacak.

ATATÜRK CADDESİ GİBİ
Gebze´de yaz mevsimine girerken başlanan yağmur suyu, kanalizasyon ve su şebekesi yenileme çalışmalarının tamamlandığını, doğalgaz hatlarının döşenmesi konusunda da önemli mesafe kat edildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, söz konusu cadde ve sokaklarda uzun yıllar alt yapı sorunu yaşanmayacağını, genel görünümün ise sil baştan yenilenen Atatürk Caddesine benzeyeceğini dile getirdi.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ

Ayhanlar

2 milyon 266 bin YTL

Boztaş

2 milyon 290 bin YTL

Eka İnşaat

2 milyon 399 bin YTL

Doğan Nakliyet

2 milyon 446 bin YTL

Simge Mat

2 milyon 635 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!