Gebze´nin yeni çöp alanı Çiçek Tepe

Dilovası beldesinde bulunan bölgeye 4 kademede dev bir deponi alanı yapılacak. İlk ihale 17Mayıs´da

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze`nin evsel atıkları için yeni ve modern bir deponi alanı inşa etmeye hazırlanıyor. Yeni deponi alanı Dilovası Beldesi Çiçek Tepe Mevkii`ndeki 13.5 hektarlık arazi üzerinde yükselecek.

İLK KADEME İNŞAATI
İlçenin tüm evsel atıklarının depolanabileceği yeni çöplük sahası, dört kademeden oluşacak. İlk kademe inşaatı ihalesi 17 Mayıs Salı günü yapılacak. “Dilovası Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 1. Kademe İnşaatı” adı altında gerçekleştirilecek ihale, Encümen Salonu`nda saat 10.00`da başlayacak. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı kapsayan ilk kademenin bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor.

MEVCUT ÇÖPLÜK TARİH OLACAK
2004 yılındaki yangının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilerek ayakta tutulmaya çalışılan çöplük alanı ise yeni çöp sahasının hizmete girmesiyle tamamen kapatılacak. Mevcut çöplükte halen Gebze bölgesindeki evsel atıklar depolanmaya devam ediyor.

20 YIL SORUN OLUŞTURMAYACAK
Büyükşehir Belediyesi`nin Gebze`ye yönelik en ciddi projeleri arasında yer alan evsel atık depolama alanı, Gebze bölgesinin nüfus artışı göz önünde bulundurularak hazırlandı. Tesis ile bölgenin 20 senelik evsel atık sorununa kesin çözüm getirilmiş olunacak. Yeni saha, ayrıca 12 adet Organize Sanayi Bölgesi`nin evsel nitelikli çöpleri için de kullanılabilecek.
Deponi alanının ikinci bölümü yaklaşık 30 bin, üçüncü bölümü 23 bin ve dördüncü kademesi ise 32 bin metrekare alanı kapsıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!