Gebze´nin altyapısına konserli tören

İSU`nun yapacağı 50 milyon YTL`lik altyapı hamlesi Zara konseri ile başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü`nün Gebze`de yapacağı kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmalarını törenle başlattı.

Törende ünlü sanatçı Zara verdiği konserle Cumhuriyet Meydanı´na toplanan binlerce kişiyi birbirinden güzel türküleri ile coşturdu.

50 MİLYON YTL´LİK YATIRIM
Gebze´nin altyapısını toptan değiştirecek olan İSU Genel Müdürlüğü, 50 milyon YTL tutarındaki 2006 yılı çalışmalarını konser eşliğinde şölene dönüştürdü. Altyapı çalışmaları için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Çayırova Belediye Başkanı Dr. Faruk Taşçı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, daire müdürleri ve binlerce Gebzeli katıldı.

MODERN KENT
Televizyon sunucusu İkbal Gürpınar´ın sunduğu törenin açılış konuşmasını İSU Genel Müdürü İlhan Bayram yaptı. Bayram, Gebze´de yapacakları altyapı yatırımları ile ilçenin Amerika, Avrupa şehirlerinden bir farkı kalmayacağını ifade etti. Gebze´de 21 ayrı ekibin kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu ve dere ıslahları için çalışmalar yaptığını belirten Genel Müdür Bayram, ilçede 230 km kanalizasyon, 130 km içmesuyu, 45 km yağmursuyu ve 8 adet de dere ıslahını 2007 yılının sonuna kadar tamamlayacaklarını belirtti. Bayram 2007 yılında arıtma tesislerine başlanacağının müjdesini verdi.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Gebze´ye verdiği önemden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İSU Genel Müdürlüğü´ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da, Gebze´de altyapısı tamamlanmamış hiçbir sokak ve caddenin olmadığını söyledi. Pehlivan “Maalesef Gebze´nin bir tek sokak ve caddesi yok ki altyapısı tamamlanmış ve bitmiş olsun. Yani, bütün sokak ve caddelerde kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu yapılacak demektir” dedi.

“GEBZE´YE GÖNÜL VERDİK”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yaptıkları çalışmalar ile Gebze´ye, Kocaeli´ye gönül verdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi. İnsanların daha rahat, mutlu yaşamaları için çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Avrupa ve gelişen ülkeler çalışarak kalkınıyorlar. Kaynaklarını akıllı kullanıyorlar. Planlı, programlı çalışarak da kalkındılar. Bizde artık planlı programlı çalışma dönemine girdik. Şehirlerin kalkınmasından popülist, günübirlik ve makyaja dayalı çalışma dönemini artık kaldırdık. İşimiz zor ama kalıcı çalışmalara imza atıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından altyapı çalışmalarının temeli atıldı.

ZARA ZAMANI GELDİ
Renkli görüntülere sahne olan törenin sonunda Türk Halk ve Sanat Müziği´nin güçlü sesi olan Zara sahne aldı. Vatandaşların coşkulu tezahüratları arasında Zara, sevilen şarkı ve türküleri söyleyerek alanı dolduran binlerce insanı coşturdu. Sahne performansı ve vatandaşlarla kurduğu sıcak diyaloglar ile dikkat çeken sanatçı, yaklaşık 2 saat sahne de kaldı. Ünlü sanatçı konserin sonunda Yunus Emre´nin ünlü ‘Bülbül´ kasidesini okuyarak meydanı dolduran vatandaşlara sürpriz yaptı. Tören havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!